Suroviny
- cibule 1 ks
 - česnek 2 stroužky
 - mrkev 2 ks
 - máslo 2 lžíce
 - rajčata 3–4 ks
 - zeleninový vývar 500 ml
 - čočka 180 g
 - červená curry pasta 1 lžička
 - mouka z cizrny 30 g
 - sůl
 - zakysaná smetana 200 ml
 - pažitka 1 lžíce
 
Žlutá a červená čočka nenadýmá, takže ji bez obav můžete podávat k večeři, dětem i těhotným kamarádkám. Všem dodá potřebné vitaminy a minerály.
    
    
Postup přípravy
- Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a opékejte 3 minuty dozlatova.
 - Rajčata můžete spařit v horké vodě a oloupat nebo je rovnou nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a 5 minut poduste.
 - Zalijte vývarem, vsypte čočku a vařte 15 až 20 minut doměkka.
 - Kari pastu promíchejte s moukou a vmíchejte do polévky. Osolte, povařte 5 minut a promíchejte se zakysanou smetanou, už nevařte. Posypte pažitkou a podávejte.