Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 ks
- máslo 2 lžíce
- rajčata 3–4 ks
- zeleninový vývar 500 ml
- čočka 180 g
- červená curry pasta 1 lžička
- mouka z cizrny 30 g
- sůl
- zakysaná smetana 200 ml
- pažitka 1 lžíce
Žlutá a červená čočka nenadýmá, takže ji bez obav můžete podávat k večeři, dětem i těhotným kamarádkám. Všem dodá potřebné vitaminy a minerály.
Postup přípravy
- Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte zeleninu a opékejte 3 minuty dozlatova.
- Rajčata můžete spařit v horké vodě a oloupat nebo je rovnou nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a 5 minut poduste.
- Zalijte vývarem, vsypte čočku a vařte 15 až 20 minut doměkka.
- Kari pastu promíchejte s moukou a vmíchejte do polévky. Osolte, povařte 5 minut a promíchejte se zakysanou smetanou, už nevařte. Posypte pažitkou a podávejte.