Čočkový dhál

Moje hodnocení
20x

Dhál (dál) je národním jídlem Indie. A víte, co samotné slovo “dhál” znamená? V překladu je to luštěnina. Někdo jej podává jako polévku, někdo zas jako hutnou kaši, která se hodí k rýži. :)

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte si středně velký hrnec.
  2. Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty.
  3. Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.
  4. Nyní přilijte 600 ml vývaru, přisypte kostičky oloupaných batátů, 250 g hrachu, kostky loupaných rajčat, 1,5 lžičky soli, špetku pepře a přiveďte k varu.
  5. Poté dalších 25 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Průběžně přilévejte zbytek vývaru.
  6. Jakmile je hrách měkký, přidejte šťávu z citronu, 2 hrsti špenátu a přilijte cca 100 ml kokosového mléka.
  7. Případně dochuťte kořením či citronovou šťávou. Vařte další 2 minuty a následně můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty