Čočkový dhál
Zdroj: P&G Foodies
Čočkový dhál
Zdroj:
P&G Foodies
Dhál (dál) je národním jídlem Indie. A víte, co samotné slovo “dhál” znamená? V překladu je to luštěnina. Někdo jej podává jako polévku, někdo zas jako hutnou kaši, která se hodí k rýži. :)
Postup přípravy
-
Připravte si středně velký hrnec.
-
Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty.
-
Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.
-
Nyní přilijte 600 ml vývaru, přisypte kostičky oloupaných batátů, 250 g hrachu, kostky loupaných rajčat, 1,5 lžičky soli, špetku pepře a přiveďte k varu.
-
Poté dalších 25 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Průběžně přilévejte zbytek vývaru.
-
Jakmile je hrách měkký, přidejte šťávu z citronu, 2 hrsti špenátu a přilijte cca 100 ml kokosového mléka.
-
Případně dochuťte kořením či citronovou šťávou. Vařte další 2 minuty a následně můžete podávat.
Čočkový dhál 2
Zdroj: P&G Foodies
Čočkový dhál 2
Zdroj:
P&G Foodies