Suroviny
- Kokosový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nasekaný ) 1 a 1/2 lžíce
- římský kmín (mletý ) 2 lžíce
- mletý koriandr 1 lžička
- kurkuma 1 lžíce
- zeleninový vývar 0,8–1 l
- loupaná rajčata 1/2 konzervy
- červená čočka (pokud nemáte, tak loupaný žlutý hrách) 250 g
- batáty (na menší kostky) 250 g
- špenát 2 hrsti
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- kokosové mléko 100 ml
Postup přípravy
- Připravte si středně velký hrnec.
- Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty.
- Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchejte se zeleninou.
- Nyní přilijte 600 ml vývaru, přisypte kostičky oloupaných batátů, 250 g hrachu, kostky loupaných rajčat, 1,5 lžičky soli, špetku pepře a přiveďte k varu.
- Poté dalších 25 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Průběžně přilévejte zbytek vývaru.
- Jakmile je hrách měkký, přidejte šťávu z citronu, 2 hrsti špenátu a přilijte cca 100 ml kokosového mléka.
- Případně dochuťte kořením či citronovou šťávou. Vařte další 2 minuty a následně můžete podávat.
Čočkový dhál 2 Zdroj: P&G Foodies