Andrea Litzingerová

Indický dhál z červené čočky z pomalého hrnce

Moje hodnocení
20x

Tradiční indický pokrm dhál je důkaz, že správná kombinace koření vykouzlí z obyčejných surovin nezapomenutelnou delikatesu. Zeleninu můžete obměňovat podle momentální úrody nebo zásob v ledničce. Dhál podávejte s hnědou rýží, kuskusem nebo indickým chlebem naan.

6 porcí
120 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a zázvor a opékejte je na středním stupni doměkka, asi 5 minut.
  2. Čočku přeberte a propláchněte ve vodě.
  3. Opečenou voňavou cibulovou směs přesypte do menšího pomalého hrnce (o objemu 4,5 l), přidejte čočku, koření, vývar a rajčata. Promíchejte, zakryjte poklicí a vařte 3–4 hodiny na vysoký stupeň nebo 6–8 hodin na nízký stupeň.
  4. Pokud chcete, můžete na posledních pět minut vaření přimíchat do dhálu špenát a zlehka povařit.
  5. Koriandr nebo petrželku nasekejte nadrobno, nasypte na dhál a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Litzingerová

Andrea Litzingerová

Vaření v jednom hrnci je staré skoro jako lidstvo samo, pomalé vaření v jednom hrnci či pekáči praktikovaly naši předci na kamnech nebo peci. Teď se trend přípravy šťavnatého vydatného jídla bez zbytečné námahy vrací. Moderní pomalý hrnec však už vypadá úplně jinak, vybrat si můžete z různých značek, velikostí, provedení, s časovačem či bez… Andrea Litzinger vás provede záplavou informací a pomůže vám zvolit pomocníka na míru vašim potřebám, poradí, jak ušetřit čas, peníze i energii při vaření, jak o hrnec správně pečovat a samozřejmě i co v něm vařit – od předkrmů přes polévky, masa, ryby a zeleninu až po přílohy a dezerty. V pomalém hrnci uvaříte zkrátka všechno, ať jste doma ve třech nebo v osmi.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty