Pikantní polévka z červené čočky s curry pastou a kokosovým mlékem

Moje hodnocení
15x

Horká a hustá polévka je nejlepší lék, když vás podzimní vítr trochu pocuchá. Vyzkoušejte tuhle příjemně pikantní verzi čočkové polévky s červenou curry pastou, kterou zjemňuje kokosové mléko. Polévka je hodně hustá, spíš takový kotlík, a pokud použijete méně tekutiny, můžete ji podávat i jako omáčku třeba s rýží.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vinnou klobásu vymačkejte ze střívka na velikost malých knedlíčků.
  2. Ve větším hrnci na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a kuličky z klobásy dozlatova. Přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka a zarestujte 2 minuty.
  3. Pak přidejte curry pastu, kurkumu a římský kmín, krátce zarestujte a zalijte vývarem nebo vodou. Rozmíchejte metličkou a přidejte sekaná rajčata a kokosové mléko. Přidejte brambory na větší kostičky a červenou čočku. Osolte a vařte 10 minut.
  4. Do polévky přidejte omytou cuketu nakrájenou na kostičky a vařte dalších 10 minut.
  5. Nakonec dochuťte trochou rybí omáčky a limetovou šťávou. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

PRIMA TIP: Pokud použijete zeleninový vývar nebo vodu a vynecháte vinnou klobásu, je tento recept vhodný i pro vegetariány a vegany.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty