Suroviny
- vinná klobása 150 g
- olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- červená curry pasta 1 vrchovatá lžíce
- kurkuma 1 lžíce
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- vývar (nebo voda) 1,2 litru
- krájená rajčata (konzervovaná) 1 plechovka (400 g)
- kokosové mléko 1 plechovka (400 g)
- brambory (velké) 3 ks
- červená čočka 250 g
- cuketa 1 ks
- rybí omáčka
- limetková šťáva
- koriandr (čerstvý k podávání)
- sůl
Postup přípravy
- Vinnou klobásu vymačkejte ze střívka na velikost malých knedlíčků.
- Ve větším hrnci na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a kuličky z klobásy dozlatova. Přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka a zarestujte 2 minuty.
- Pak přidejte curry pastu, kurkumu a římský kmín, krátce zarestujte a zalijte vývarem nebo vodou. Rozmíchejte metličkou a přidejte sekaná rajčata a kokosové mléko. Přidejte brambory na větší kostičky a červenou čočku. Osolte a vařte 10 minut.
- Do polévky přidejte omytou cuketu nakrájenou na kostičky a vařte dalších 10 minut.
- Nakonec dochuťte trochou rybí omáčky a limetovou šťávou. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.
PRIMA TIP: Pokud použijete zeleninový vývar nebo vodu a vynecháte vinnou klobásu, je tento recept vhodný i pro vegetariány a vegany.