Suroviny
- kvalitní tmavá čokoláda, jemně nasekaná 185 g
- velké žloutky 3 ks
- olivový olej extra virgin jemné chuti 60 ml
- teplá voda 3 lžíce
- Sůl 1/4 lžičky
- velké bílky 2 ks
- vinný kámen 1/8 lžičky
- Cukr 60 g
- čokoládové hoblinky na ozdobení (není nutné)
Odkaz
Ty nejlepší recepty s čokoládou najdete v našem speciálu
Postup přípravy
- Žáruvzdornou mísu umístěte nad hrnec vroucí vody a čokoládu v ní rozpusťte. Sundejte z vodní lázně a do čokolády důkladně zašlehejte žloutky, olivový olej, teplou vodu a sůl.
- V čisté míse pomocí elektrického šlehače při vysokých otáčkách vyšlehejte z bílků a vinného kamene pěnu. Přidejte cukr a šlehejte, dokud směs nedrží tvar. Opatrně vmíchejte jednu třetinu bílkové směsi do čokoládové směsi. Jemně vmíchejte i zbývající bílkovou směs, je potřeba vše důkladně propojit.
- Mousse rovnoměrně rozdělte do 4 dezertních mističek a nechte v lednici důkladně vychladit, minimálně 4 hodiny, ale klidně i přes noc.
- Posypte čokoládovými hoblinkami a ihned podávejte.