Suroviny
- ořechy (pražené mandle a lískové ořechy) 200 g
- čokoláda (horká čokoláda) 200 g
- mascarpone 2 balení
- mléko 2,5 dl
- vejce 2 ks
- cukr 20 g
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- šlehačka (na ozdobení) 1 balení
Postup přípravy
- V kastrůlku ohřejte mléko a mezitím si v misce metličkou vyšlehejte vejce s cukrem. Do teplého mléka vlijte vaječnou směs a zaprašte škrobem. Přidejte hobliny nastrouhané čokolády a předem nasekané a na suché pánvi upražené mandle s ořechy a vše promíchejte.
- Do mísy se směsí přidejte mascarpone a důkladně vše prošlehejte, aby byla krásně hladká. Hotový krém nalijte do připravených pohárů. Dejte je alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním je můžete dozdobit šlehačkou, ořechy a čokoládou.