Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- mletá kurkuma 1 lžička
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- květák, rozdělený na růžičky 1 ks
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
- Ve velké míse smíchejte olej a koření a rozšlehejte je metličkou. Do směsi přidejte růžičky květáku. K promíchání použijte lžíci, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste měli od kurkumy zbarvené prsty. Květákové růžičky by měly být celé obalené olejem s kořením.
- Okořeněný květák přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–40 minut do zlatohněda.
PRIMA TIP: Před podáváním můžete květák pokapat citronovou šťávou a zasypat závějí čerstvého koriandru nebo sladkolisté petržele.
Pečený kořeněný květák Zdroj: Lahodně s Ellou a přáteli