Ella Woodward

Pečený kořeněný květák

Moje hodnocení
19x

Květák je díky rozmanitosti svého použití jedním z nejlepších druhů zeleniny. Obzvlášť lahodný je dohněda a dokřupava upečený s kořením; jako v tomto nepřekonatelném receptu. Pečený květák servírujte jako přílohu, součást buddha bowl nebo jako lehkou večeři.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • olivový olej 3 lžíce
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • kajenský pepř 1/2 lžičky
  • mletý římský kmín 1/2 lžičky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • květák, rozdělený na růžičky 1 ks

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
  2. Ve velké míse smíchejte olej a koření a rozšlehejte je metličkou. Do směsi přidejte růžičky květáku. K promíchání použijte lžíci, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste měli od kurkumy zbarvené prsty. Květákové růžičky by měly být celé obalené olejem s kořením.
  3. Okořeněný květák přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–40 minut do zlatohněda.

PRIMA TIP: Před podáváním můžete květák pokapat citronovou šťávou a zasypat závějí čerstvého koriandru nebo sladkolisté petržele.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ella Woodward

Knihy Omega Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty