Suroviny
- olivový olej 3 lžíce
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1/2 lžičky
- květák (rozdělený na růžičky) 1 ks
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
- Ve velké míse smíchejte olej a koření a rozšlehejte je metličkou. Do směsi přidejte růžičky květáku. K promíchání použijte lžíci, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste měli od kurkumy zbarvené prsty. Květákové růžičky by měly být celé obalené olejem s kořením.
- Okořeněný květák přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–40 minut do zlatohněda.
PRIMA TIP: Před podáváním můžete květák pokapat citronovou šťávou a zasypat závějí čerstvého koriandru nebo sladkolisté petržele.