Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečený kořeněný květák
Suroviny (4 porce)
- olivový olej 3 lžíce
- mletá kurkuma 1 lžička
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- květák, rozdělený na růžičky 1 ks
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).
- Ve velké míse smíchejte olej a koření a rozšlehejte je metličkou. Do směsi přidejte růžičky květáku. K promíchání použijte lžíci, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste měli od kurkumy zbarvené prsty. Květákové růžičky by měly být celé obalené olejem s kořením.
- Okořeněný květák přesypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–40 minut do zlatohněda.
PRIMA TIP: Před podáváním můžete květák pokapat citronovou šťávou a zasypat závějí čerstvého koriandru nebo sladkolisté petržele.
Lahodně s Ellou a přáteli
Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.
V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.
Vydalo nakladatelství Omega.