Martina Čerňanská
,
Michal Šajmir

Dvoubarevná panna cotta

Moje hodnocení
42x

Efektní dezert, ve kterém se snoubí plná chuť šlehačky a dobré čokolády, určitě mile překvapí vaše hosty. Pro vizuální i chuťový efekt dozdobte čerstvými jahodami.

6 porcí
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku dejte 2–3 lžíce vody, vsypte do ní želatinu, promíchejte a nechte nabobtnat asi 5 minut. 6 formiček nebo šálků o objemu asi 125 ml vytřete olejem.
  2. Do jiného kastrůlku vlijte smetanu, přidejte moučkový a vanilkový cukr a pomalu přiveďte k varu. Poté odeberte půlku směsi a přelijte ji do jiného kastrůlku. Do jedné části rozlámejte hořkou čokoládu, do druhé bílou a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  3. Do obou kastrůlků rozdělte napůl nabobtnalou želatinu a za stálého míchání vařte 1–2 minuty, aby se želatina rozpustila.
  4. Část bílé směsi (nebo celou) nalijte do formiček a dejte na 20 minut do mrazáku. Přes ni poté nalijte opět část nebo celou tmavou směs. Pokud budete tvořit pruhovanou panna cottu, vždy po dolití další části dejte formičky zamrazit. Až budete mít dezerty hotové, dejte je na 5 hodin do lednice vychladit a ztuhnout.
  5. Deset minut před podáváním vyndejte z lednice a vyklopte z formiček. Ozdobte čerstvými jahodami, případně omáčkou ze svařených jahod a cukru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty