Zdeněk Pohlreich

Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
13x

Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Ale je to škoda. Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.
  3. V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.
  4. Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.
  5. V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.
  6. Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty