Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Kuřecí jatýrka na majoránce
Kuřecí játra na majoránce podle Zdeňka Pohlreicha
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky, většinou způsobené zážitky ze školních jídelen. Ale je to škoda. Zajímavá struktura a nevšední chuť stojí za nový pokus :) Vyzkoušejte tuto luxusní úpravu se smetanou, jablky a majoránkou, budete příjemně překvapeni.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- kuřecí játra 500 g
- suché bílé vino 100 ml
- smetana ke šlěhání 200 ml
- cibule nakrájená najemno 1 ks
- menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks
- lístky čerstvé majoránky 6 snítek
- česnek, nasekaný najemno 1 stroužek
- kousek másla
- extra panenský olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- opečené pečivo k podávání 4 plátky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.
- V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.
- V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.
- Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.
- V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.
- Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.
Kuřecí játra na majoránce. Foto: Česko vaří s Pohlreichem
Nová kuchařka!
Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.
V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!