Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Moje hodnocení
2x

Stýská se vám po ikonickém Filet-O-Fish ze známého fastfoodového řetězce? Dopřejte si ho v domácí verzi a bez kompromisů. Připravte ho krok za krokem s křehkým filetem z tresky v panko strouhance, plátkem roztaveného sýra a pořádnou dávkou lahodné tatarské omáčky. Tahle verze překoná fastfood v každém soustu!

2 porce
20 minut

Obalovaná ryba

Dokončení

Připravte domácí Filet-O-Fish podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. Rybí filety osušte papírovou utěrkou a z obou stran osolte a opepřete.
  2. Připravte tři talíře na obalování. Do prvního nasypte mouku, sušený česnek, mletou papriku a promíchejte. Ve druhém talíři prošlehejte vejce s dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Do třetího nasypte panko strouhanku.
  3. Filety nejprve obalte v moučné směsi a setřeste přebytek. Poté ve vejcích a nakonec v panko strouhance, aby byly rovnoměrně obalené.
  4. Rozpalte olej na 175 °C. Filety smažte 3–4 minuty z jedné strany, poté je otočte a smažte další 2–3 minuty dozlatova. Položte je na plech s mřížkou.
  5. Hned po usmažení položte na každý filet plátek sýra. Dejte do trouby předehřáté na 175 °C na 2–3 minuty, aby se sýr jen lehce roztekl.
  6. Briošky podélně rozpulte a opečte je nasucho nebo lehce potřené máslem na pánvi.
  7. Spodní i vrchní část briošek potřete tatarskou omáčkou Hellmann's. Na spodní část položte list salátu, na něj osmažený rybí filet se sýrem a přiklopte horní částí housky.
  8. Ihned servírujte, ideálně s hranolkami nebo svěžím salátem.

Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's

Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty