Obalovaná ryba
- filet z tresky 2 ks (každý cca 170 g)
- hladká mouka 1 hrnek
- sušený česnek 2 lžičky
- mletá sladká paprika 1 lžička
- vejce 2 ks
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- panko strouhanka
- řepkový olej (na smažení) 500 ml
Dokončení
- čedar (oranžový) 2 plátky
- tatarská omáčka (Hellmann's) 4 lžíce
- římský salát (nebo lollo bianco)
- briošky (máslové) 2 ks
Připravte domácí Filet-O-Fish podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Rybí filety osušte papírovou utěrkou a z obou stran osolte a opepřete.
- Připravte tři talíře na obalování. Do prvního nasypte mouku, sušený česnek, mletou papriku a promíchejte. Ve druhém talíři prošlehejte vejce s dijonskou hořčicí, solí a pepřem. Do třetího nasypte panko strouhanku.
- Filety nejprve obalte v moučné směsi a setřeste přebytek. Poté ve vejcích a nakonec v panko strouhance, aby byly rovnoměrně obalené.
- Rozpalte olej na 175 °C. Filety smažte 3–4 minuty z jedné strany, poté je otočte a smažte další 2–3 minuty dozlatova. Položte je na plech s mřížkou.
- Hned po usmažení položte na každý filet plátek sýra. Dejte do trouby předehřáté na 175 °C na 2–3 minuty, aby se sýr jen lehce roztekl.
- Briošky podélně rozpulte a opečte je nasucho nebo lehce potřené máslem na pánvi.
- Spodní i vrchní část briošek potřete tatarskou omáčkou Hellmann's. Na spodní část položte list salátu, na něj osmažený rybí filet se sýrem a přiklopte horní částí housky.
- Ihned servírujte, ideálně s hranolkami nebo svěžím salátem.
Připravte báječné sendviče s tatarskou omáčkou Hellmann's
Dobrý sendvič znamená pro každého něco jiného. Někteří z nás si ho nedokážou představit bez sýra a šunky, jiní si zas nejvíce pochutnají na poctivé pomazánce a pořádné porci zeleniny. Asi všichni se ale shodneme na tom, že ten nejlepší sendvič nesmí být ošizený nebo suchý. A to se bez dobré omáčky neobejde. Inspirujte se recepty na sendviče, které jsou z různých ingrediencí, ovšem jedno mají společné – jsou neskutečně dobré a nechybí v nich lahodná tatarská omáčka Hellmann's!