Pěna
- smrkové výhonky (mladé ) 100 g
- cukr krupice 100 g
- voda 250 ml
- želatina 3 plátky
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- citronová šťáva 1 lžíce
- jedlé květy (květy vistárie na ozdobu)
Brownies
- hořká čokoláda (kvalitní ) 200 g
- máslo 200 g
- třtinový cukr 150 g
- vejce 3 ks
- hladká mouka 110 g
Další originální recepty s jedlým býlím a kvítím najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Smrkové výhonky a cukr rozmixujte na kaši. V rendlíku zahřejte 200 ml vody k varu a odstavte. Ve zbylé vodě rozpusťte želatinu. Smíchejte smrkovou kašičku, smetanu a citronovou šťávu a ke směsi přilijte vodu se želatinou. Propasírujte jemným cedníkem a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
- Na brownies rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechte lehce zchladnout. Pekáček o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Cukr prošlehejte s vejci do pěny a postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a pak mouku. Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, aby střed brownies zůstal polotuhý. Vyjměte a nechte lehce zchladnout.
- Vychlazené smrkové želé vyšlehejte do konzistence šlehačky a podávejte s brownies. Ozdobte květy.