Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Jana Vlková
Pin it

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Lesní pěna s brownies

Lesní pěna s brownies

Lesní pěna s brownies Zdroj: kuchařka Kytky k jídlu

  • Zavřít

Lesní pěna s brownies Zdroj: kuchařka Kytky k jídlu

Moje hodnocení
6x

Jehličí nasladko, to je šokující, ale božská kombinace. Čokoláda s ním ladí nejlépe. Hitem michelinských restaurací můžete okouzlit i vaše hosty.

4 porce
90 minut

Pěna

  • smrkové výhonky (mladé ) 100 g
  • cukr krupice 100 g
  • voda 250 ml
  • želatina 3 plátky
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • jedlé květy (květy vistárie na ozdobu)

Brownies

  • hořká čokoláda (kvalitní ) 200 g
  • máslo 200 g
  • třtinový cukr 150 g
  • vejce 3 ks
  • hladká mouka 110 g

Další originální recepty s jedlým býlím a kvítím najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Postup přípravy

  1. Smrkové výhonky a cukr rozmixujte na kaši. V rendlíku zahřejte 200 ml vody k varu a odstavte. Ve zbylé vodě rozpusťte želatinu. Smíchejte smrkovou kašičku, smetanu a citronovou šťávu a ke směsi přilijte vodu se želatinou. Propasírujte jemným cedníkem a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
  2. Na brownies rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechte lehce zchladnout. Pekáček o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Cukr prošlehejte s vejci do pěny a postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a pak mouku. Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, aby střed brownies zůstal polotuhý. Vyjměte a nechte lehce zchladnout.
  3. Vychlazené smrkové želé vyšlehejte do konzistence šlehačky a podávejte s brownies. Ozdobte květy.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Jana Vlková

Zdroj receptu

Jana Vlková

Kytky k jídlu Jana Vlková

Kulinární monografie o jedné rostlině a zejména o jejím uplatnění v kuchyni.
Recepty, kterých je dvacet, jsou sestaveny pro celé menu od polévky a salátu přes hlavní jídlo a dezert, včetně receptů na konzervování slané i sladké. Každý recept má  vlastní vyobrazení – fotografii. 
Doprovodná textová část obsahuje: Všeobecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze je například začátek kvetení na Šumavě posunut až o tři týdny později na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.  
Více info na www.kytkykjidlu.cz

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky časopis pěna

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmazánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka


Přečtěte si také

Soutěžící

Maroš Gajdoš

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Cameron Diazová je vášnivá milovnice nachos. Vyzkoušejte její oblíbený recept s trhaným kuřecím masem

Prostřeno!

Prostřeno: Plněné kuřecí prso s letním salátem a bramborovými chipsy

Prostřeno!

Prostřeno: Chlebem zahuštěná kmínka s bramborem a klobásou

Prostřeno!

Prostřeno: Tatarák z červené řepy s ovčím sýrem a pečenou bagetkou s bylinkovým máslem

Prostřeno!

Prostřeno: Palačinkosi

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Volarské guladschen, tedy čtvercové koláče plněné tvarohem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Zelenina

Skromně a chutně: Pesto z brokolicových stonků

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Tlustý: Zločinecká vláda situaci jen zhoršuje. Řešením je úřednický kabinet, navrhuje Škromach Bárdy: Fico našel podporu i u nácků. Nad vraždou dalšího Kuciaka by se dnes mávlo rukou Koupí stát plynovody za desítky miliard? Zbytečné vyhazování peněz, varují někteří experti

prima-zeny

Dojatí rodiče Martínka poděkovali Nikol Leitgeb. Ve sbírce se vybralo téměř 150 milionů Bydlení Daniely Písařovicové. Než se stala paní Brzobohatou, zařizovala byt sama Kamil s Markétou vrací úder. Zamilovanému Albertovi zničí nový vztah

prima-zoom

Severní Korea chystá smrtící letku Podivná exploze americké jaderné ponorky zabila 99 lidí. Odtajněné dokumenty vyvrací teorii o nehodě Sluneční soustavu může ovlivňovat Planeta X. Záhadné těleso je spojováno s velkým třeskem

prima-fresh

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami Cameron Diazová je vášnivá milovnice nachos. Vyzkoušejte její oblíbený recept s trhaným kuřecím masem Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

prima-cool

Barevnej podzim na Prima COOL! RECENZE: Nejlepší sci-fi dekády? Haha, Stvořitel vypadá nádherně, ale je hloupý, až to bolí Manželka Bruce Willise přinesla smutnou zprávu o jeho aktuálním zdravotním stavu

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá Playmate a pictorialy říjnového vydání

lajk

Rosecká jen sleduje, jak Kazma vábí Kalousovou. Bavič ji s úsměvem totálně zazdil Něco jí našli v prsu. Týnuš Třešničková po popáleninách dál válčí s osudem Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci

prima-living

Kaštany pomůžou s bolestmi kloubů, otoky i dnou. Udělejte si kaštanové mazání a koňskou mast Jarní hvězda ifeion rozzáří zahradu i balkon. Pěstování nenáročné exotické krásky zvládne každý Nejkrásnější podzimní dekorace vytvoříte z mochyně: Věnec, kytice i světelný řetěz

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.