návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lesní pěna s brownies

4 porce
do 1,5 hodiny
Lesní pěna s brownies
Autor: kuchařka Kytky k jídlu Lesní pěna s brownies
Jehličí nasladko, to je šokující, ale božská kombinace. Čokoláda s ním ladí nejlépe. Hitem michelinských restaurací můžete okouzlit i vaše hosty.
Reklama

Další originální recepty s jedlým býlím a kvítím najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Reklama

Postup

  1. Smrkové výhonky a cukr rozmixujte na kaši. V rendlíku zahřejte 200 ml vody k varu a odstavte. Ve zbylé vodě rozpusťte želatinu. Smíchejte smrkovou kašičku, smetanu a citronovou šťávu a ke směsi přilijte vodu se želatinou. Propasírujte jemným cedníkem a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici.
  2. Na brownies rozehřejte čokoládu s máslem ve vodní lázni a nechte lehce zchladnout. Pekáček o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Cukr prošlehejte s vejci do pěny a postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a pak mouku. Těsto vlijte do připraveného pekáčku a pečte v předehřáté troubě zhruba 20 minut, aby střed brownies zůstal polotuhý. Vyjměte a nechte lehce zchladnout.
  3. Vychlazené smrkové želé vyšlehejte do konzistence šlehačky a podávejte s brownies. Ozdobte květy.
Reklama

PRIMA TIP: Smrková pěna obsahuje dost vody i želatiny, aby se nesrazila šlehačka s citronem a jehličím.

Kytky k jídlu v receptech i v herbáři

Kytky k jídlu Foto:

Jana Vlková

Jedlého kvítí a býlí je u nás v Česku taková spousta, že už při vydávání první květinové kuchařky autorka Jana Vlková litovala všech těch, jež z nějakých logistických a technických důvodů nemohla zařadit. Nešlo nepokračovat a nechat ty další báječné kytky a stromy stranou. Kniha Kytky k jídlu tak přináší popis a ilustrace 40 nových druhů a téměř sto receptů na 60 fotografiích, které jsou prostě k sežrání. Kniha je rozdělena na čtyři roční období květožrouta – brzké jaro, pozdní jaro, horké léto a babí léto, což ani jinak Matka Příroda nepřipouští. Najdete v ní také nápady a inspirace, jak přežít zimu, období, kdy je příroda ke květožroutům tak trochu krutá. Na knize navíc spolupracovali milí, do oboru nadšení lidé, jako je například všeumělkyně Denisa Bartošová, Hanka Rawlings, autorka knihy Sladký design, nebo michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také