Gordon Ramsay

Čokoládovo–avokádová pěna

Moje hodnocení
6x

Příznivý vliv čokolády na hubnutí prověřují vědci pravidelně. Musí být však vysokoprocentní, ideálně fair trade a maximálně o velikosti 1 x 1 cm. Pokud vás přepadla větší mlsná, doplňte čokoládu (samozřejmě tu nejkvalitnější, kterou seženete) vyzrálým avokádem a po jazyku vás pohladí sametově hebká pěna s fantasticky čokoládovou chutí a vůní. Čokoládu nahradí kakaový prášek nebo drcené kakaové boby a špetka vanilky, která působí na receptory sladké chuti a dokonale je ošálí.

4 porce
10 minut
147 kcal

Suroviny

  • avokádo (velká zralá avokáda) 2 ks
  • med podle chuti 3–4 lžíce
  • vanilka (vanilkový extrakt) 1 lžička
  • nepražený (raw) kakaový prášek 50 g

Postup přípravy

  1. Avokáda rozpulte, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu do nádoby robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru na smoothie a rozmixujte dohladka.
  2. Přidejte 3 lžíce medu, vanilkový extrakt a kakaový prášek a důkladně rozmixujte. Ochutnejte a případně doslaďte medem.
  3. Pěnu rozdělte do skleniček na nožce a uložte na 1 hodinu do ledničky. Podávejte chlazené.

PRIMA TIP: Jak odměřit med bez olizování lžičky? Ponořte lžíci nejprve do oleje neutrální chuti, třeba arašídového nebo slunečnicového a pak do medu. Med po oleji lehce sklouzne a neulpí na lžičce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Gordon Ramsay

Slovart Gordon Ramsay

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty