Těsto
- vejce 4 ks
- cukr krupice 120 g
- bezlepková mouka (Schär Mix C Patisserie) 85 g
- kakao (holandského typu) 15 g
- rostlinný olej 1 lžíce
- máslo (na vymazání formy)
- bezlepková mouka (na vysypání formy)
Náplň
- máslo (změklé) 250 g
- moučkový cukr 250 g
- tučný tvaroh (v kostce) 500 g
Dokončení
- meruňkový džem (k promazání) asi 60 g
- čokoláda (kvalitní, na polevu) 350 g
- tuk (100% na polevu) 100 g
Postup přípravy
- Dortovou rozevírací formu o průměru 24 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Bílky vyšlehejte s 80 g cukru na tuhý sníh. Žloutky ušlehejte se zbylým cukrem do pěny. Pozvolna do ní zapracujte mouku, kakao, olej a sníh. Vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut. Propečenost zkontrolujte špejlí – vpíchněte ji do středu a vytáhněte. Je-li čistá a bez drobků, korpus vyjměte a nechte zchladnout. Ideálně do druhého dne.
- Na náplň utřete máslo s cukrem a postupně zašlehejte tvaroh dohladka. Vršek korpusu seřízněte do roviny, vložte ho zpět do formy, potřete zavařeninou a tvarohovým krémem.
- Na polevu rozehřejte čokoládu s tukem a rovnoměrně jí dort polijte. Vložte ho na několik hodin do lednice, až poleva ztuhne. Před podáváním dort vyjměte z formy a krájejte ho nožem nahřátým v horké vodě, abyste nepolámali čokoládu.
Vyzkoušejte také recept na odlehčené Míša řezy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE