návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Tvarohový dort Míša

Hodnoceno: 142x
12 porcí
do 1 hodiny
Tvarohový dort Míša
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Tvarohový dort Míša
Tenhle dort je taková česká variace na americký cheesecake. A rozhodně není o nic horší! A co je na tomto dezertu vůbec nejlepší? Pořádná vrstva tvarohu. Takže když už se do něj pustíte, patří do něj rovnou tři čtvrtě kila :)

Suroviny (12 porcí)

Korpus:

Náplň:

Poleva:

Postup

  1. Korpus – Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků, elektrickým šlehačem vyšlehejte žloutky s olejem a cukrem do téměř bílé pěny. Vedle v čisté míse si ušlehejte bílky do tužší pěny. Mouku prosijte společně s práškem do pečiva a kakaem do žloutkové směsi, na střídačku lžící přidávejte bílky a mouku, dobře zapracujte stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvořte kompaktní nadýchanou hmotu. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem. Pečte cca. 15–20 minut, propečení otestujte špejlí. Uvolněte boky formy, korpus opatrně stáhněte ze spodku formy společně s pečicím papírem. Nechte perfektně vychladnout, ideálně na mřížce.
  2. Náplň – Máslo nechte pomalu rozpustit, postupně zašlehejte do tvarohu, zašlehejte i cukr. Upněte korpus zpátky do formy a navrstvěte na něj tvarohový krém.
  3. PolevaČokoládu spolu s máslem rozpusťte ve vodní lázni, přilijte mléko a ihned vrstvěte na tvaroh. Vše dejte do ledničky dobře ztuhnout (ideálně přes noc, minimálně na 2 hodiny).

Tvarohový dort Míša  Foto:

Tvarohový dort Míša, foto: Tereza Sychrová / Foodlover.cz

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Související témata: Sladké , Česká kuchyně