McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen

Belgický tatarák s pikantní majonézou a pečenými bramborami

Moje hodnocení
2x

Zatímco v Česku se tatarák podává jako chuťovka k pivu se smaženými topinkami, ve Francii a v Belgii se obvykle servíruje s hranolky nebo pečenými bramborami a lidé si ho objednávají jako hlavní chod. I dochucení masa je zcela jiné, mnohem jemnější, aby vynikla chuť samotného masa.

2 porce
30 minut
belgická

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Maso namelte, případně „naškrábejte“ nožem. Kapary i okurky nakrájejte nadrobno, stejně tak i šalotku a petrželovou nať, a všechno přidejte k masu. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a nakonec vmíchejte hoblinky parmazánu.
  2. Na přípravu omáčky smíchejte všechny ingredience dohromady. 1–2 lžíce hotové omáčky vmíchejte do tataráku, vložte ho do chladničky a nechte uležet. Zbytek omáčky nechte jako dip na namáčení.
  3. Mezitím co se tatarák chladí, připravte v troubě přílohu. Předpečené mražené brambory rozložte v jedné vrstvě na plech a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte dozlatova 18–20 minut podle návodu na obalu.
  4. Z nachystané zeleniny připravte salátek.
  5. Belgický tatarák podávejte s čerstvě upečenými bramborami, pikantní omáčkou a zeleninovým salátem.

Vyzkoušejte také oblíbený recept Zdeňka Pohlreicha na hovězí tatarák podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen


Přečtěte si také

Recepty