Suroviny
- hovězí svíčková (pravá nebo falešná) 300 g
- kapary 1 lžíce
- cornichon (malé okurčičky) 3–4 ks
- šalotka 1 ks
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná) 1 lžíce
- strouhaný parmazán 1–2 lžíce
- olivový olej 1–2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- brambory (mražené, do trouby, např. McCain Golden Wedges Original)
Omáčka
Postup přípravy
- Maso namelte, případně „naškrábejte“ nožem. Kapary i okurky nakrájejte nadrobno, stejně tak i šalotku a petrželovou nať, a všechno přidejte k masu. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem a nakonec vmíchejte hoblinky parmazánu.
- Na přípravu omáčky smíchejte všechny ingredience dohromady. 1–2 lžíce hotové omáčky vmíchejte do tataráku, vložte ho do chladničky a nechte uležet. Zbytek omáčky nechte jako dip na namáčení.
- Mezitím co se tatarák chladí, připravte v troubě přílohu. Předpečené mražené brambory rozložte v jedné vrstvě na plech a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte dozlatova 18–20 minut podle návodu na obalu.
- Z nachystané zeleniny připravte salátek.
- Belgický tatarák podávejte s čerstvě upečenými bramborami, pikantní omáčkou a zeleninovým salátem.
Belgický tatarák s pikantní majonézou a pečenými bramborami Zdroj: McCain / Barbora Říhová – Rebarbora’s kitchen
Vyzkoušejte také oblíbený recept Zdeňka Pohlreicha na hovězí tatarák podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE