Smaženky
- banán (zralý) 6 ks
- rýžová mouka 200 g
- kokosové mléko 400 ml
- cukr krupice 100 g
- vanilkový extrakt (nebo semínka z ½ vanilky) pár kapek
- slunečnicový olej 4 lžíce
- moučkový cukr (na poprášení)
Kokosový krém
- kokosové mléko 400 ml
- sůl 1 lžička
- cukr krupice 1 lžička
Postup přípravy
- Banány oloupejte, podélně je rozpulte a nakrájejte na kousky dlouhé 7,5 cm.
- V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, cukr a vanilku na hladké těstíčko. Přidejte kousky banánu a promíchejte, aby se banány těstíčkem obalily.
- V pánvi rozehřejte na středním stupni olej a osmažte v něm obalené kousky banánu dozlatohněda, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Odkládejte je na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk.
- Zatímco se banány smaží, připravte kokosový krém. Kokosové mléko zahřívejte v rendlíku se solí a cukrem do lehkého zhoustnutí.
- Smaženky podávejte teplé nebo vlahé, poprášené moučkovým cukrem a s kokosovým krémem.
Asijské banánové smaženky s kokosovým krémem Zdroj: Asijská kuchyně
Z banánů můžete připravit také výtečný banánový chlebíček s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE