Asijská kuchyně

Asijské banánové smaženky s kokosovým krémem

Moje hodnocení
2x

Banánů se v Asii pěstuje mnoho druhů a každý se hodí na něco jiného. V tomto tradičním vietnamském dezertu využijete vyzrálé žluté banány, které bez problémů seženete i u nás. Smažené banány elegantně doplňuje krém z kokosového mléka.

6 porcí
30 minut
asijská

Smaženky

Kokosový krém

Postup přípravy

  1. Banány oloupejte, podélně je rozpulte a nakrájejte na kousky dlouhé 7,5 cm.
  2. V misce smíchejte rýžovou mouku, kokosové mléko, cukr a vanilku na hladké těstíčko. Přidejte kousky banánu a promíchejte, aby se banány těstíčkem obalily.
  3. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej a osmažte v něm obalené kousky banánu dozlatohněda, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Odkládejte je na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný tuk.
  4. Zatímco se banány smaží, připravte kokosový krém. Kokosové mléko zahřívejte v rendlíku se solí a cukrem do lehkého zhoustnutí.
  5. Smaženky podávejte teplé nebo vlahé, poprášené moučkovým cukrem a s kokosovým krémem.

Z banánů můžete připravit také výtečný banánový chlebíček s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Asijská kuchyně

Emily Calderová Asijská kuchyně

Obliba asijské kuchyně stále stoupá s tím, jak ji lidé stále více poznávají na dovolených, v restauracích a bistrech. Pokud často nad talířem přemýšlíte, jak je pokrm udělaný, tahle kuchařka vás potěší. Podrobné návody, odměřování na mililitry a gramy i na hrnky, krásné fotky a srozumitelné postupy vás dovedou rychle k podobným výsledkům. Vybrat si můžete ze 70 receptů na oblíbené asijské pokrmy, od knedlíčků a nudlových polévek po stir-fry, rýžové misky, kari a smažené, slané i sladké dobroty. Jakmile si nakoupíte omáčky a dochucovadla nezbytných pro asijskou kuchyni, můžete se pustit do vaření a experimentů. U 70 pokrmů určitě nezůstane!

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty