Thajské banánové smaženky s kokosem

Moje hodnocení
2x

V asijských zemích jsou velmi oblíbené smažené kousky ovoce v křupavém těstíčku. Vyzkoušejte třeba smažené banány, uvnitř jemné a krémové, přirozené sladké a na povrchu báječně křupavé.

4 porce
20 minut
thajská

Suroviny

Těstíčko

Postup přípravy

  1. Nejprve v míse prošlehejte všechny přísady na těstíčko, až vznikne hladká směs.
  2. Ve woku nebo v hlubší pánvi rozpalte olej na teplotu 180 – 190 °C. Mezitím oloupejte banány, překrojte je na třetiny a poté každý špalíček podélně rozkrojte napůl.
  3. Kousky banánů obalte v těstíčku a postupně je vkládejte do rozpáleného oleje. Prudce smažte 3–4 minuty, až krásně zezlátnou. Vyndejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte odsát přebytečný olej.
  4. Hotové smaženky naaranžujte na talíř a porašte krupicovým cukrem.
PRIMA TIP: Smaženky můžete servírovat například s kopečkem zmrzliny, ale tradiční je spíše karamelová omáčka připravená z palmového cukru, vody a trochy kokosového mléka.

Zbyly vám doma přezrálé banány? Připravte z nich výborný banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty