Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem Foto:
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Foto: Kate's Cuisine

Toto zelené kari máte uvařené raz dva! Podávejte ho s vaším oblíbeným druhem rýže – s jasmínovou rozhodně nešlápnete vedle. :)

Suroviny
treska 800 g
lilek 1 ks
hnědé žampiony 250 g
zelená kari pasta 25 g
šalotka 2 ks
kvalitní sójová omáčka 40 g
kokosové mléko 400 g
čerstvý hrášek z 10 lusků (pokud není, použijte mražený)
sůl
jarní cibulka
limeta 1/2 ks
Postup
1

Tresku nakrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nakrájejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte šalotku a chilli papričku. Obojí orestujte.

5

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

6

Když se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari. Přidejte tedy do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

7

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limety. Podávejte s jasmínovou rýží.

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem 2 Foto: Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama