Vegetariánský lilek à la parmigiana

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Vegetariánský lilek a la parmigiana Foto:
Vegetariánský lilek a la parmigiana
Foto: archiv Mutti

Lilek se těší v kuchyni stále větší oblibě, ale už jste jej vyzkoušeli na italský způsob? Pochutnejte si na lilku à la parmigiana s mozzarellou a parmazánem!

Další výborné recepty z konzervovaných rajčat a pyré najdete ve speciálu:

Suroviny
lilky 2 kg
cibule, nasekaná 150 g
Rajčatové pyré Mutti 1,5 litru
strouhaný parmazán 250 g
mozzarella di bufala 350 g
čerstvá bazalka, nasekaná 1 lžíce
mořská sůl 1 hrstka
sůl dle potřeby
Postup
1

Lilky umyjte a nakrájejte na plátky. Na 2 hodiny vložte do cedníku a osolte mořskou solí (aby se z lilků uvolnila hořká tekutina).

2

Lilky osušte papírem, obalte v mouce a osmažte na olivovém oleji.

3

V pánvi osmahněte na oleji dozlatova cibulku, přidejte Rajčatové pyré Mutti, bazalku a sůl podle chuti a vařte 5 minut.

4

Pečicí plech potřete tenkou vrstvou rajčatové omáčky a pak skládejte vrstvy. Začněme nejprve vrstvou lilků, pokračujte vrstvou omáčky, posypejte mozzarellou nakrájenou na kostičky a parmazánem. Takto na sebe naskládejte čtyři vrstvy.

5

Pečte v troubě 30 minut při 180°C, podávejte jako hlavní jídlo.

PRIMA TIP: Rajčatové pyré Mutti dotáhne vegetariánská jídla k dokonalosti

Zvláště u vegetariánských jídel je důležité, aby měly ingredience chuť, protože se neschovají za výraznější maso a jeho marinádu. Proto vybírejte suroviny pečlivě. Spolehnout se můžete na značku Mutti, a to nejen v případě rajčatového pyré. Ať v regálu sáhnete po kterémkoliv výrobku tohoto italského výrobce, dočkáte se vždy intenzivní chuti čerstvých rajčat. Inspirujte se pro jeho použití dalším videoreceptem.

Zapečené těstoviny s italskou klobásou a mandlemi s rajčaty (Pasta al forno)

Výrobky značky Mutti najdete v řetězcích Globus, Tesco, Billa a také na Rohlík.cz

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama