Vajíčková pomazánka s červenou cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vajíčková pomazánka s červenou cibulí  Foto:
Vajíčková pomazánka s červenou cibulí
Foto: archiv Hellmann´s

Až vám malí koledníci donesou domů výslužku a natvrdo uvařená vejce budou hlavní položkou ve vaší lednici, hodí se mít v zásobě pár receptů, v kterých tento velikonoční "poklad" upotřebíte. Vajíčková pomazánka je klasika, která potěší každého, a pokud ji dobře dochutíte, je to skutečná delikatesa.

Článek

18 nápadů jak použít vejce natvrdo Foto:

18 nápadů, jak použít vejce natvrdo

Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Suroviny
natvrdo uvařená vejce 6 ks
majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 4 lžíce
hořčice 1 lžička
špetka cukru
sůl a čerstvě namletý pepř
nakládané sladkokyselé okurky 2 ks
čerstvá pažitka
malá červená cibule 1 ks
čerstvá řeřicha
tmavé pečivo k podávání
Postup
1

Vejce nasekejte nahrubo. Okurky i cibuli nakrájejte na jemné kostičky. Vše smíchejte s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.

2

Podávejte na tmavém pečivu posypané řeřichou.

Vajíčková pomazánka s červenou cibulí  Foto: Vajíčková pomazánka s červenou cibulí; foto: archiv Hellmann´s

Článek

Super recepty na pomazánky Foto:

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...


Videa

reklama

reklama