Těstoviny se špenátem, ricottou a bazalkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny se špenátem a ricottou  Foto:
Těstoviny se špenátem a ricottou
Foto: Karolína domácí kuchařka

Můžete použít i špenát mražený. Pokud ho použijete, vsypte mražené listy do vroucí vody a jakmile povolí, sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu a listy překrojte, ale jen na větší kusy. Dále pokračujte stejně podle receptu.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
penne 400 g
sůl
olivový olej 2 lžíce
česnek 1 stroužek
baby špenát nebo listový špenát 250 g
citronová šťáva 1 lžíce
ricotta 250 g
bazalka 1 svazek
opražené mandle 60 g
parmazán
Postup
1

Těstoviny uvařte v osolené vodě takzvaně na skus, orientačně se řiďte návodem na obalu, ale průběžně je ochutnávejte, aby byly přesně akorát.

2

Mandle nasekejte, lehce orestujte nasucho na pánvi a odložte stranou.

3

Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte naplocho nožem.

4

V hluboké větší pánvi rozehřejte olej, vhoďte česnek a opékejte ho na mírnějším ohni. Jakmile se začne zabarvovat, vyhoďte ho a do pánve přidejte špenát. Promíchejte a jakmile špenát zavadne, trvá to asi půl minuty až minutu, zakápněte ho citronovou šťávou a osolte a opepřete a odstavte z ohně. Vmíchejte ricottu, polovinu bazalky, nasekané a je-li třeba, přilijte trochu vody z těstovin a zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Těstoviny slijte, promíchejte s obsahem pánve a vmíchejte zbylé bazalkové lístky.

5

Podávejte s opraženými mandlemi a strouhaným sýrem a zbylými bazalkovými lístky.

Těstoviny se špenátem a ricottou  Foto:

Těstoviny se špenátem a ricottou, foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama