Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou Foto:
Těstoviny s kadeřávkem a klobáskou
Foto: Francouzská venkovská kuchyně

Rozcuchaný salát lze sklízet od léta do zimy a sluší mu to nejen v salátech, ale i v teplých jídlech. Vařením lehce zesládne a chová se trochu jako špenát. V kombinaci se šťavnatými klobáskami a hoblinami parmazánu vykouzlí zajímavou omáčku na těstoviny, kterých v domácím repertoáru není nikdy dost.

Článek

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

17 receptů na těstoviny, které připravíte s minimem surovin

Těstoviny jsou bezpochyby nejoblíbenějším jídlem, pokud chcete uvařit rychle a tak, aby si všichni pochutnali. Kromě balíku špaget navíc nepotřebujete příliš mnoho dalších...
Suroviny
kadeřávek 250 g
menší červená cibule 1 ks
vepřové syrové klobásky 400 g
sušené rigatoni 500 g
parmazán 120 g
sůl a čerstvě namletý pepř
vločky sušeného drceného chilli 1 špetka
Postup
1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Kadeřávek nakrájejte nadrobno, cibuli na tenké plátky, klobásky zbavte střívka.

2

Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte klobásky a opékejte je zhruba 5 minut dohněda. Během této doby je dřevěnou vařečkou v pánvi rozdělujte na menší kousky. Vsypte cibuli a restujte dalších 5 minut. Přidejte kadeřávek, osolte a opepřete a za častého míchání opékejte další 3 minuty. Posypte chilli vločkami.

3

Těstoviny vsypte do vroucí vody a uvařte je dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Sceďte je a zhruba 120 ml vody ponechte. Vraťte je do hrnce, přidejte klobásky, parmazán nastrouhaný na hoblinky nebo najemno, vodu z těstovin a promíchejte.

Francouzská venkovská kuchyně Foto:

Francouzská venkovská kuchyně

Mimi Thorisson

Jak se rodačka z Hong Kongu ocitne na francouzském venkově na zámku Médoc? Mimi Thorisson už od dětství střídala kulinární setkávání celého světa v Hong Kongu s pařížskými bistry a tradiční francouzskou kuchyní své babičky, ke které jezdívala na prázdniny. Nakonec se usadila v Paříži se svým manželem Oddurem, který pracuje jako fotograf a pochází z Islandu. Záhy se jim narodily tři děti (a čtvrté je na cestě), a tak potřebovali i pro tři děti ze svých předchozích vztahů větší zázemí. Objevili zámek Médoc a když zjistili, že v něm fungovala restaurace a Mimi sehnala původní recepty, ocitla se v sedmém nebi a našla nový domov. Krásně to popisuje ve své kuchařce, sto receptů a fotografie jídel doplňují výjevy z života na francouzském venkově. Lahodné čtení.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama