Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou Foto:
Těstovinová ouška s brokolicí, feferonkami a klobásou
Foto: Gurmet

Ochutnejte specialitu nejjižnějšího italského regionu – Apulie. Těstovinová ouška s brokolicí a klobáskou připravil mladý český sous chef Honza Zdrubecký z pražské restaurace PEPE NERO Pizza & Pasta.

Pepe NeroPokud jste milovníky lehké a mnohotvárné středomořské kuchyně Apeninského poloostrova, bude restaurace Pepe Nero, nacházející se v pražské Bílkově ulici, rozhodně dobrou volbou. I když je v Praze italských restaurací jako hub po dešti, tato patří určitě k těm lepším a opravdu autentickým.

Lahůdky převážně z čerstvých těstovin, skvělé pizzy, saláty, čerstvé ryby a masitá jídla z kvalitního hovězího, telecího, ale také drůbežího masa zde pro vás připravuje tým tří italských kuchařů a jednoho českého.

My jsme ochutnali tradiční těstoviny z Apulie, a zážitek z dobrého jídla posílilo také výborné italské červené víno Primitivo di Manduria, taktéž z Apulie.

Suroviny
toskánská klobáska 80 g
česnek 1 stroužek
brokolice 150–200 g
zeleninový vývar 150 ml
feferonka 1/2 + na ozdobu
vařená brambora 1/2 ks
čerstvé těstoviny 150 g
nastrouhaný parmezán na sýrový chips
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na oleji zpěňte na plátky pokrájenou klobásu s plátky česneku a najemno nasekanou feferonkou. Přidejte malé růžičky brokolice, zalijte vývarem a krátce (asi 5 minut) povařte.

2

Do tohoto základu vložte těstoviny, rozmačkanou bramboru a ještě asi 2 minuty povařte. Dochuťte sýrem a olejem.

3

Podávejte ozdobené sýrovým chipsem a kouskem feferonky.

Gurmet - říjen 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.

Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.

A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama