Tempura

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Tempura Foto:
Tempura
Foto: Gurmet

Oblíbené japonské jídlo si i v Čechách našlo své fanoušky. A není divu, křupavá zelenina, ryby a mořské plody získají osmažením v řídkém těstíčku bohatší chuť. Ideální jako společenské jídlo...

Suroviny
filet z pražmy 125 g
baby karotka 10 ks
zelené fazolky 10 ks
předvařené krevety 1 větší hrst
listy baby špenátu 1 hrst
arašídový olej na smažení
křen wasabi k podávání
Těstíčko:
vejce 1 ks
ledová voda 1 hrnek
Postup
1

Nejprve si připravte těstíčko. Vejce ušlehejte v misce s hrnkem ledové vody a prosátou moukou a jen zlehka vše promíchejte. Nevadí, když ve směsi zůstanou hrudky.

2

Do tohoto těstíčka namáčejte na menší kousky nakrájenou rybu, podélně překrojené baby karotky, fazolky, oloupané krevety a lístečky špenátu.

3

Krátce dozlatova smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podávejte s křenem wasabi (nebo s kvalitní sójovou omáčkou).

Gurmet - únor 2014

Gurmet Vaše škola vaření

Únor je měsíc masopustu a svátku svatého Valentýna. Obě tato témata najdete samozřejmě také v únorovém Gurmetu. Hledejte tu inspiraci na lákavé a syté masopustní pochoutky – od zabijačkového guláše až po slaďoučké koblihy i zamilované valentýnské menu pro dva! Kromě toho v tomto čísle startuje letošní projekt nazvaný „Gurmet kolem světa“. První zemí, jejíž gastronomie se jako červená nit prolíná celým časopisem, je exotické Japonsko.

Kromě toho se můžete těšit také na lákavé recepty z čokolády, domácí pečivo včetně chleba i na pochutiny, ve kterých hrají klíčovou roli citrony, které jsou nyní ve vrcholové kondici. Přesvědčíte se, že kapusta nejen krásně vypadá, ale ještě lépe chutná, a že řízek není jen českou specialitou. Zjistíte, co to je tzv. synergický efekt některých surovin a jak se jeho blahodárné účinky mohou projevit na vaší kondici. Dobrou chuť!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama