Špíz z marinované zeleniny s kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špíz z marinované zeleniny s kuřetem Foto:
Špíz z marinované zeleniny s kuřetem
Foto: Knorr

Masové špízy jsou oblíbený způsob, jak připravit maso i přílohu najednou tak, aby si navzájem předaly své chutě. Můžete je grilovat na venkovním ohništi nebo si je připravit doma na pánvi. Do přípravy zapojte děti, bude je to bavit a o to raději nakonec snědí i grilovanou zeleninu :)

Suroviny
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 kalíšek
kuřecí prsa 2 ks
červená paprika 1 ks
cuketa (dlouhá a úzká) 1 ks
zelená paprika 1 ks
oregano 1 lžička
špejle na špízy 8 ks
Postup
1

Kuřecí prsa nakrájejte podélně na půlky a poté každý plátek na čtyři velké kusy.

2

Obě papriky nakrájejte na kostky podobné velikosti jako kusy kuřete. Cibuli šalotku oloupejte a přeřežte ji napůl, cuketu nakrájejte na centimetrová kolečka.

3

Knorr Bohatý bujón Kuřecí rozpusťte v 0,5 litru vlažné vody a přidejte česnek, oregano, olivový olej a worcestrovou omáčkou.

4

Celou marinádu přelijte do misky, přidejte všechnu zeleninu, maso a posekané bylinky. Vše důkladně zamíchejte a nechte odležet nejméně hodinu.

5

Následně napichujte na špízy maso střídavě se zelenou, červenou paprikou, cuketou a šalotkami.

6

Špízy restujte na pánvi nebo grilujte 4–5 minut na každé straně a polévejte je zbytkem marinády. Servírujte s oblíbenými přílohami, např. pečenými brambory nebo rýží.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama