Smažené tofu s chilli solí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Smažené tofu s chilli solí  Foto:
Smažené tofu s chilli solí
Foto: Jídlo + pivo

Konzistence tofu smažením zkrémovatí a zlatavá krustička s pálivým nádechem s ním dokáže pravé divy. Tofu je samo o sobě naprosto ryzí surovina, ale s jeho úpravou to nijak nepřehánějte, rozhodně se z něj nepokoušejte dělat hamburgry, jinak masožravce naprosto odradíte.

Hledáte další recepty pro přípravu tofu? Najdete je právě zde:

Článek

Tofu s černým pepřem  Foto:

17x asijské tofu a tempeh

Tofu má své příznivce i odpůrce. Pokud patříte mezi první skupinu, tyto recepty jsou pro vás to pravé :) Tempeh u nás není zdaleka tak známý, ale je ze sóji - stejně jako...
Suroviny
tofu 600 g
rostlinný olej na smažení 500 ml
jarní cibulka, nakrájená nadrobno 2 ks
větší chilli paprička, nakrájená na tenká kolečka 1 ks
citron na dílky k podávání
Chilli sůl:
mořská sůl 1 lžička
sušené chilli 1/2 lžičky
Postup
1

K přípravě chilli soli smíchejte všechny ingredience do misky.

2

Tofu opatrně vyjměte z obalu a nechte okapat na kuchyňské utěrce. Pokud není tofu nakrájené, nakrájejte ho na 3–4cm kostky a osušte je papírovou utěrkou.

3

Nasypejte mouku na talíř. Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Až se v oleji objeví bublinky, je dostatečně rozpálený.

4

Po jednotlivých várkách obalujte tofu v mouce a za pomoci kuchařské pinzety ho pomalu vkládejte do rozpáleného oleje. Za neustálého obracení ho smažte 2–3 minuty, dokud nezíská zlatou a křupavou kůrku. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce.

5

Až budete mít usmažené veškeré tofu, vhoďte do oleje na 2–3 minuty jarní cibulky a chilli papričku a nechte opéct dokřupava. Ozdobte jimi tofu. Podávejte posypané chilli solí spolu s díly citronu.

Smažené tofu s chilli solí  Foto: Smažené tofu s chilli solí; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n