Schiacciata con L´uva

Doba přípravy:
Schiacciata con L´uva Foto:
Schiacciata con L´uva
Foto: S vášní pro jídlo

Za tímto zajímavým italským názvem se skrývá neméně zajímavá dobrota. Jde vlastně o focacciu plněnou a sypanou hroznovým vínem, rozmarýnem a lehce zaprášenou cukrem.

K pečení nejlépe použijte zapékací misku 30 x 30 cm.

Suroviny
hladká mouka 1 a 1/2 hrnku
vlažná voda 1/2 hrnku
cukr 1 lžička
špetka soli
sušené droždí 1/3 balíčku
olivový olej 2 lžíce
modré hroznové víno 100 g
čerstvý nasekaný rozmarýn 1 lžička
moučkový cukr 1 lžíce + na posypání
Postup
1

Nejprve si připravte těsto, v míse promíchejte mouku, vodu, cukr, sůl a droždí, aby vzniklo lehce lepivé těsto.

2

Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.

3

Těsto rozdělte na dvě části a jednu rozprostřete naolejovanýma rukama na olejem vymazané dno zapékací misky.

4

Na první část těsta rozložte polovinu hroznového vína a rozmarýnu a poprašte trochou cukru.

5

Druhou částí těsta přikryjte první část, zakapejte trochou oleje a navršte zbytek hroznového vína a rozmarýnu.

6

Takto připravené těsto nechte dokynout 20 minut, pak zasypejte trochou cukru a nechte 30 minut péct v troubě předehřáté na 250 °C dozlatova.

7

Hotovou nechte trochu zchladnout a před podáváním zasypejte bohatě moučkovým cukrem.

Schiacciata con L´uva 2 Foto: Schiacciata con L´uva; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama

\n