Salát z pečené zeleniny

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Salát z pečené zeleniny Foto:
Salát z pečené zeleniny
Foto: Kitchen Story

U tohoto receptu na salát z pečené zeleniny je skvělé, že si ho můžete připravit jak v troubě, tak třeba na grilu. Záleží na vašich možnostech a náladě. Vzhledem k létu se ale variantu z grilu opravdu hodí! ;)

Článek

Panzanela s pečenými rajčaty Foto:

20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo

Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...

Suroviny
cuketa 1 ks
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
fenykl 1 ks
jarní cibulka 1 ks
čerstvá rukola 2 hrsti
feta 100 g
piniové oříšky 1 lžíce
citronová šťáva
sůl, pepř
Postup
1

Troubu rozehřejte na 220 °C program grilování.

2

Všechnu zeleninu dobře omyjte, zbavte přebytečných částí jako jsou například semínka z paprik, stonky, dřevnaté konce, atd.

3

Cuketu nakrájejte na kolečka, papriku překrojte na čtyři části, stejně jako fenykl, rajčata můžete ponechat v celku spolu s jarní cibulkou. Vše vyskládejte na plech, bohatě zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

4

Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dokud nebude mít zelenina zlatavé okraje. Piniové oříšky na sucho opražte na pánvi.

5

Hotovou opečenou zeleninu smíchejte spolu s čerstvou rukolou a sýrem feta. Vše posypte piniovými oříšky. Salát z pečené zeleniny můžete doladit přidáním olivového oleje, citronové šťávy a případně soli.

KITCHEN STORY

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Kitchen Story II. Foto:

Videa

reklama

reklama