Salát z čočky a bulguru

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Salát z čočky a bulguru Foto:
Salát z čočky a bulguru
Foto: isifa.com

Čočka i bulgur mají nízký glykemický index, málo tuků, ale vysoký obsah vlákniny a proteinů. Bulgur je také dobrý zdroj železa.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule, nasekaná 1 ks
česnek 3–5 stroužků
mletý koriandr 1 lžička
mletý římský kmín 1 lžička
kari koření 2–3 lžičky
kurkuma 1 lžička
žampióny, na plátky 250 g
jarní cibulky 2 ks
nasekané koriandrové a mátové lístky 1/4 hrnku
připravený bulgur 2 hrnky
vařená čočka 2 hrnky
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Při podávání:
čerstvý mladý špenát 125 g
opražené sekané mandle 3 lžíce
bílý jogurt
Postup
1

Rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte koření a promíchejte.

2

Přidejte houby a duste je, dokud nezměknou. Přidejte jarní cibulku a bylinky.

3

V míse smíchejte čočku a bulgur, ochuťte solí a pepřem, přelijte trochou oleje a promíchejte.

4

Promíchejte dohromady houby a čočkovou směs.

5

Podávání: Salát rozdělte do servírovacích misek, navrch salátu dejte hromadu špenátu a posypte mandlemi. Podávejte s velkou lžící jogurtu.

Videa

reklama

reklama