Rajská polévka s tofu knedlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky Foto:
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Foto: All

Vyzkoušejte prověřený recept na polévku, který pro vás otestovala bloggerka Tereza z Foodlover.cz. Původní recept je z nové kuchařky Vegetariánská kuchyně pro labužníky, Tereza ho ovšem šikovně vylepšila...

Suroviny
Polévka
drcená rajčata 2 konzervy
zeleninový vývar 0,5 litru
červená cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
hladkolistá petržel 1 hrst
bílé víno 1 dc
třtinový cukr 1,5 lžíce
Tofu knedlíčky
přírodní tofu 200 g
sýr 50g
vejce 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel
Postup
1

V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek, přihodíme hrst sekané hladkolisté petrželky a ještě minutu restujeme, přilijeme rajčata, vývar a bílé víno.

2

Směs necháme na mírnějším plameni provařit asi 20 minut až půl hodinky. Na závěr polévku osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí a pepřem.

3

Tofu knedlíčky připravíme tak, že přírodní tofu protřeme přes síto (já jsem použila obyčejný cedník), určitě by ale postačilo tofu opravdu na jemno nastrouhat. Smícháme s na jemno nastrouhaným sýrem, moukou, vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Vlhkýma rukama umačkáme kuličky, které pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut.

Rajčatová polévka s tofu knedlíčky, Foto:

Nechte se zlákat novou kuchařkou Vegetariánská kuchyně pro labužníky, z které je tento recept. Více si o ní můžete přečíst v článku od bloggerky Terezy z FoodLover.cz:

 

Článek

Testuju: Vegetariánská kuchyně pro labužníky

Moje rodina začíná rozšiřovat řady vegetariánů a já pozoruju, že vymýšlet stále nová bezmasá jídla je poměrně složitý úkol. Do ruky se mi nedávno dostala kuchařka s názvem ...

 

Videa

reklama

reklama