Rajčatová polévka Caprese

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rajčatová polévka Caprese  Foto:
Rajčatová polévka Caprese
Foto: Marek Kučera

Vtipná italská variace na proslulý tříbarevný salát, tentokrát v podobě polévky – inu, léto už skončilo, krásy podzimu čekají.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
malé, nadrobno nakrájené šalotky 2 ks
česnek nakrájený na plátky 1 stroužek
sušená rajčata nakrájená na kousky 5–7 ks
velký bobkový list 1 ks
sušená bazalka 1 lžička
špetka sušeného tymiánu
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Dokončení:
čerstvý špenát 6 hrstí
malá šalotka nakrájená na tenká kolečka 1 ks
mozzarella natrhaná na kousky 1 koule
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Olej rozhřejte na středním plameni v hrnci. Přidejte šalotku, česnek, sušená rajčata a bobkový list. Smažte 3 až 4 minuty. Přidejte bazalku, tymián a bobkový list a smažte ještě minutu.

2

Vlijte rajčata i s nálevem, zalijte 750 ml až 1 litrem vody a povařte asi 6 až 8 minut. Rozmixujte ponorným mixérem (bobkový list vyjměte). Polévku dochuťte balzamikovým octem a podle chuti ji osolte a opepřete. Dejte ji stranou.

3

Na pánvi rozehřejte trochu extra panenského olivového oleje, vsypte opláchnutý špenát a nakrájenou šalotku a krátce osmažte, jen aby špenát zavadl. Osolte ho a opepřete.

4

Polévku rozlijte do ohnivzdorných misek, rozložte do nich špenát, posypte kousky mozarelly, misky postavte na plech a nechte pod rozehřátým grilem v troubě zapéct, jen co se sýr roztaví.

Rajčatová polévka Caprese  Foto:

Rajčatová polévka Caprese, foto: Marek Kučera

V aktuálním čísle časopisu Prima FRESH najdete další skvělé nápady na podzimní polévky:

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...
Videa

reklama

reklama