Pomazánka z červené řepy s ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pomazánka z červené řepy s ricottou  Foto:
Pomazánka z červené řepy s ricottou
Foto: profimedia.cz

Tahle pomazánka vás ohromí nejen sytou barvou, ale především skvělou chutí. Namažte si ji na chleba nebo ji servírujte jako dip k zelenině.

Suroviny
olivový olej 3 lžíce
mladá červená řepa 400 g
cizrna z plechovky 400 g
sýr ricotta 100 g
mletý římský kmín 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Řepám odřízněte kořínky, položte je na alobal a zakapejte olivovým olejem. Zabalte do balíčku a v troubě pečte asi 1 hodinu.

2

Nechte lehce zchladnout, poté řepy oloupejte a vložte do robotu. Přisypte propláchnutou a okapanou cizrnu, sýr ricotta a koření. Směs rozmixujte dohladka. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

3

Prima tip: Místo ricotty můžete použít čerstvý kozí sýr, pomazánka bude mít výraznější chuť.

Pomazánka z červené řepy s ricottou  Foto:

Pomazánka z červené řepy s ricottou, foto: Profimedia.cz

Recept

Pomazánka z kozího sýra a avokáda Foto:

Pomazánka z kozího sýra a avokáda

Jemné avokádo a chuťově výrazný kozí sýr spolu tvoří báječnou kombinaci.

Recept

Mrkvová pomazánka  Foto:

Mrkvová pomazánka

Pomazánky jsou vhodné jako rychlé pohoštění pro návštěvy nebo jako výborná večeře, pokud vás přepadne lenost a nechce se vám nic vyvařovat.

Recept

Pomazánka s pečeným česnekem Foto:

Pomazánka s pečeným česnekem

Těžko budete zapínat troubu kvůli několika paličkám česneku, ale pokud se chystáte péct maso nebo zeleninu, zkuste je do trouby přihodit. Příště se vám bude snáze...

Videa

reklama

reklama