Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem  Foto:
Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem
Foto: profimedia.cz

Silný vývar se zeleninou, zázvorem, kořením a bylinkami přijde vhod kdykoliv. Postaví na nohy po noci prohýřené tancem i probdělé s batoletem, osvěží, zasytí, zahřeje i dodá v zimě tolik potřebné vitaminy. Pak choi salát v horkém vývaru lehce zavadne a změkne, stačí mu velmi krátký pobyt.

Další zajímavé recepty ze všech koutů Asie najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
hovězí vývar 1 litr
pak choi 1 hlávka
čerstvý koriandr 1 hrst
česnek 2 stroužky
čerstvý zázvor 3cm kousek
sůl a čerstvě namletý pepř
miso pasta 1 lžička
med 2 lžíce
vejce 2 ks
mléko 8 lžic
rostlinný olej 2 lžíce
Postup
1

Vývar zahřejte v hrnci až k varu.

2

Mezitím očistěte pak choi, rozdělte ho na listy a nakrájejte na nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo, česnek nadrobno, zázvor na plátky. Vsypte do vroucího vývaru, osolte, opepřete a povařte 3 minuty. Odstavte a vmíchejte miso pastu a med.

3

Vejce prošlehejte metličkou s mlékem, moukou a práškem do pečiva na hladké těstíčko. Zlehka osolte. V pánvičce rozpalte polovinu oleje, vlijte do ní polovinu těsta a na středním stupni upečte omeletu, zhruba 2 minuty z každé strany. Vyjměte a upečte stejným způsobem druhou omeletu na zbylém oleji. Ve velké pánvi můžete upéct jednu velkou omeletu. Přeložte ji a nakrájejte na nudličky. Vsypte do polévky, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

4

PRIMA TIP: Pak choi salát je druh čínského zelí. Je tužší než ostatní listové saláty, ale křehčí než čínské zelí. Svěží zelené lístky mají tužší střed, který tepelnou úpravou příjemně změkne. Pak choi se hodí do zeleninových salátů i pokrmů připravovaných ve woku či do asijských vývarů. Kombinace se zeleninou mu obzvlášť sluší.

Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem  Foto: Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem; foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama