Suroviny
- pohanková lámanka 300 g
- sýr na strouhání 50 g
- vejce 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- strouhanka
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olej
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Pohanku dobře properte ve studené vodě a poté ji uvařte doměkka. Sceďte ji a trochu prolijte studenou vodou a nechte opravdu důkladně odkapat.
- Do vychladlé pohanky nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte na oleji osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Do směsi přidejte rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku a sůl. Pořádně promíchejte, aby směs byla spojená, pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.
- Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a poté nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.