Pohankové placičky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pohankové placičky Foto:
Pohankové placičky
Foto: Výpečky.com

Jsou výborné jako vegetariánské karbanátky se salátkem nebo bramborovou kaší. Stejně tak je ale můžete použít jako nevšední přílohu k masu. A když vám zbydou, vemte si je do práce jako svačinu, dobré jsou i zastudena.

Suroviny
lámaná pohanka 300 g
strouhaný sýr 50 g
vejce 1 ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
domácí strouhanka
hladkolistá petrželka 1 hrst
sůl 1 špetka
Postup
1

Pohanku dobře properte ve studené vodě a poté ji uvařte doměkka. Sceďte ji a trochu prolijte studenou vodou a nechte opravdu důkladně odkapat.

2

Do vychladlé pohanky nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte na oleji osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Do směsi přidejte rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku a sůl. Pořádně promíchejte, aby směs byla spojená, pokud se vám směs zdá příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky.

3

Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a poté nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce.

Výpečky.com

Milujeme Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine po výpečky.

Videa

reklama

reklama