Pikantní bramboráky s dýní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bramboráky s dýní  Foto:
Bramboráky s dýní
Foto: Od pondělí do pátku 2

Bramboráky jsou velmi vděčné jídlo, zvlášť pokud se do strávníků pokoušíte dostat nějakou tu zeleninu a většinou se to moc nedaří. V bramboráku jinou zeleninu snadno zamaskujete a zaručujeme, že si na ní pochutnají i její zavilí odpůrci. Zkuste to i s cuketou, mrkví, celerem či květákem

Suroviny
brambory typu B 300 g
oloupaná dýně Hokkaidó 300 g
vejce 2 ks
hladká mouka 2 lžíce
česnek 1 stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý koriandr
olej na smažení
Postup
1

Oloupejte brambory a dýni, tu zbavte i semínek. Nastrouhejte nahrubo.

2

Smíchejte v míse s vejcem, hladkou moukou, prolisovaným česnekem, dochuťte solí, kurkumou, pepřem, nasekanou chilli papričkou a koriandrem. Promíchejte.

3

Rozehřejte olej a tvořte na pánvi bramboráky. Smažte dozlatova. Před podáváním nechte okapat na papírových utěrkách přebytečný olej.

Bramboráky s dýní  Foto:

Bramboráky s dýní, foto: Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama