Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 beránek
Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy Foto:
Nadýchaný velikonoční beránek z majonézy
Foto: archiv Hellmann´s

Velikonoční beránek z nadýchaného piškotového těsta patří na slavnostní stůl už odpradávna. Zkuste tentokrát trochu alternativní postup s použitím majonézy, která dodá těstu vláčnost.

Suroviny
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
majonéza (např. Hellmann´s) 250 ml
polotučné mléko 300 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
máslo nebo olej na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
cukr moučka k servírování
Postup
1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte suché ingredience, polohrubou mouku, kypřicí prášek, kůru z 1 citronu a špetku soli.

2

Třtinový cukr vyšlehejte s majonézou. Pomalu přidejte všechno mléko, vanilkový extrakt a dobře rozmíchejte. Suchou a tekutou směs spolu dobře promíchejte.

3

Formu beránka vymažte máslem nebo olejem a vysypte hrubou moukou. Těsto do takto připravené formy nalijte a rovnoměrně rozprostřete. Přikryjte druhou polovinou formy a pečte 55 minut.

4

Po upečení vytáhněte formu z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte opatrně beránka z formy a lehce pocukrujte.

Inspirujte se dalšími recepty na tradičního velikonočního beránka:

Recept

Kokosový beránek  Foto:

Kokosový beránek

Jehňátko bývalo tradiční součástí velikonočního stolu. Po čtyřicetidenním půstu si lidé konečně dopřáli maso. V chudších rodinách se pekl beránek alespoň symbolický – ze...

Recept

Velikonoční makový beránek Foto:

Velikonoční makový beránek

Tradice a Velikonoce patří k sobě, proto by na žádném českém stole neměl chybět sladký beránek. Všichni jistě znají recepty z piškotového nebo šlehačkového těsta, ale...

Recept

Beránek z ořechového těsta Foto:

Beránek z ořechového těsta

Těsto plné ořechů a vajec a lahůdková „pusinková srst“ – tohoto beránka si zamilujete na první ochutnání...

Recept

Moravský třený beránek  Foto:

Moravský třený beránek

Velikonoce se blíží mílovými kroky a je načase přemýšlet, které dobroty připravíte na slavnostní stůl. Pokud ctíte tradice, bez beránka se neobejdete a my pro vás máme...

Videa

reklama

reklama