Velikonoce se blíží mílovými kroky a je načase přemýšlet, které dobroty připravíte na slavnostní stůl. Pokud ctíte tradice, bez beránka se neobejdete a my pro vás máme recept na beránka z Moravy :)
1 porce
60 minut
Suroviny
Máslo
160 g
Vejce
4 ks
moučkový cukr, prosátý
300 g + na posypání
hladká mouka, prosátá
300 g
čerstvé selské mléko
1 dl
Kypřicí prášek
1/2 sáčku
kůra z poloviny bio citrónu
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy
Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha.
Těsto vlijte do formy na beránka vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový.
Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.