Suroviny
- Máslo 160 g
- Vejce 4 ks
- moučkový cukr, prosátý 300 g + na posypání
- hladká mouka, prosátá 300 g
- čerstvé selské mléko 1 dl
- Kypřicí prášek 1/2 sáčku
- kůra z poloviny bio citrónu
- máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy
- Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha.
- Těsto vlijte do formy na beránka vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový.
- Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.