Marinovaná ryba na kuskusu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Marinovaná ryba na kuskusu Foto:
Marinovaná ryba na kuskusu
Foto: isifa.com

Na tento recept použijte jakoukoli čerstvou rybu. Filátka do sebe nasáknou výraznou chuť marinády, v které hraje hlavní roli koriandr.

Suroviny
rybí filety (asi 200 g každý) 4 ks
marináda:
koriandrové lístky 250 ml
velké drcené stroužky česneku 4-6 ks
sladká paprika 15 ml
drcený římský kmín 10 ml
červená chilli paprička, zbavená jadýrek 1 ks
sůl 1 špetka
kuskus:
kuskus 2 šálky
zeleninový vývar 4 šálky
rajčata 4 ks
olivový olej 2 lžíce
Postup
1

Rozmíchejte všechny ingredience marinády a vetřete do rybích filetů . Nechte marinovat pár hodin, nejlépe přes noc v lednici.

2

Předehřejte troubu na 230 °C a grilujte ryby do zlatohněda, ale jen tak, aby zůstaly stále šťavnaté.

3

Mezitím si připravte kuskus. Vsypte ho do mísy, můžete do něj vmíchat zbytek marinády. Zalijte horkým vývarem, přidejte olivový olej a nechte 10 minut stát, až kuskus nasákne všechnu tekutinu. Načechrejte vidličkou, vmíchejte nadrobno nasekaná rajčata.

4

Rybu podávejte na lůžku z kuskusu s rajčaty a vše ozdobte lístky čerstvého koriandru.

Koriandr Foto: isifa.comKORIANDR V KUCHYNI

° Čerstvé, zelené lístky koriandru nasypte na curry a thajská jídla těsně před podáváním.

° Nahrubo nasekané lístky koriandru použijte do salátů a chilli omáček.

° Vyrobte si voňavý koriandrový olej na osvědčené marinování ryb – stačí rozmixovat hrnek koriandrových lístků a půl hrnku olivového oleje.

° Koriandr je vynikající v kombinaci s vařeným kuřecím masem, česnekem, zázvorem, koriandrovými semínky, kmínem, mátovými lístky, jarní cibulkou a jogurtem, podávaných na salátových listech. Ozdobte sekanými burskými oříšky.

° Celá koriandrová semínka se používají do konzervovaných kořenících směsí, zatímco mletá jsou součástí curry směsi.

Videa

reklama

reklama