Losos s bílou čokoládou, růžovým pepřem a salátem s malinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Losos s bílou čokoládou  Foto:
Losos s bílou čokoládou
Foto: Rybárny Praha

Nic proti klasice, ale jídlo může být i velké dobrodružství, pokud se nebojíte neotřelých kombinací. Koho by napadlo zkombinovat rybu s čokoládou? A přesto je výsledek překvapivě lahodný. Zkuste tento pokrm připravit pro své přátele a pochvaly se jen pohrnou...

Suroviny
steak z lososa 1 ks
hrubozrnná sůl
plátek citronu
růžový pepř
Čokoládová omáčka:
smetana 40% 150 ml
kvalitní bílá čokoláda 60 g
pažitka
sůl
růžový pepř
Salát:
polníček
maliny
citronová kůra a šťáva
růžový pepř
Postup
1

Steak z lososa osušte, kůží dolů položte na pečicí papír, posypte hrubozrnnou solí, přidejte plátek citronu a zakápněte olejem. Grilujte cca 10 minut v troubě rozpálené na 200 °C.

2

V kastrůlku rozpusťte ve smetaně čokoládu, směs osolte a přidejte nadrobno nasekanou pažitku a růžový pepř.

3

Lístky salátu smíchejte s malinami, citronovou kůrou a šťávou, růžovým pepřem a zakápněte olejem.

4

Lososa podávejte se salátem a omáčkou v omáčníku. Vše hojně zasypte růžovým pepřem.

Zdroj: www.rybarnypraha.cz

FRESH hlásí účast na festivalu! JAKOŽE, COŽE?!

Jakože cože ?!Říkáte si, že ryby a čokoláda k sobě vůbec nepatří? Rybárny Praha si to nemyslí. Pokud rádi poznáváte nové věci, zažíváte překvapení a ochutnáváte neobvyklé kombinace jídel, máme pro vás novinku. Zkuste s námi otestovat vlastní chuťové pohárky na historicky prvním ročníku food festivalu Jakože,cože?!, kde vás čekají spousty neobvyklých chuťových kombinací.

Ve dnech 4.–5. října 2014 na vás čekají workshopy, například s mistrem molekulární kuchyně Petrem Koukolíčkem, nebo škola vaření Chef Parade, experimentální menu vyhlášených restaurací Saké, Dish, Secret of Raw, Oblaca, Snails daya jiné. Na festivalu budete moci také ochutnat novinku v oblasti sladkých dobrot, čokolády Milka LU a Milka TUC v netradičním kabátě a mnoho dalšího.Všechny kulinářské divy po celý víkend najdete na náměstíčku Piazza Domino na Andělu od 11.00–20.00.

Viděli jste někdy, jak vypadá a chutná štrúdl nebo drink v jiném skupenství? Ne? Tak to musíte dorazit.

Těšíme se na vás a neobvyklým chutím zdar!

VSTUP NA FESTIVAL JE ZDARMA

Více na FB food festivalu Jakože,cože?!

Videa

reklama

reklama