Letní minestrone

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Letní minestrone  Foto:
Letní minestrone
Foto: profimedia.cz

Nejrozšířenější italská polévka znamená v překladu hutná. Složení se liší dle regionu a momentální nálady kuchaře či kuchařky, základ však vždy tvoří mrkev, celer, rajčata a fazole. Dochutit ji můžete jakkoliv, někde přidávají špek, jinde těstoviny nebo rýži. V této podobě se vaří na severu Itálie.

Suroviny
větší cibule 1 ks
řapíkatý celer 2 řapíky
větší mrkev 1 ks
zelené fazolky 150 g
olivový olej 2 lžíce
česnek 4 stroužky
sušené oregano 1 lžička
sušená bazalka 1 lžička
sůl a čerstvě namletý pepř
konzervovaná krájená rajčata 600 g
kuřecí vývar 1,5 litru
uvařené bílé fazole 100 g
krátké makarony 230 g
čerstvě nastrouhaný parmazán 80 g
čerstvá nasekaná bazalka 2 lžičky
Postup
1

Cibuli nakrájejte nadrobno, celer a mrkev na plátky, fazolky dvakrát překrojte.

2

Ve větším hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli, až zesklovatí. Prolisujte česnek a 1 minutu restujte. Přidejte celer a mrkev a opékejte doměkka. Vmíchejte fazolky, oregano a bazalku, osolte, opepřete a poduste 3 minuty.

3

Vlijte rajčata a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte zhruba 10 minut. Vmíchejte fazole a těstoviny a vařte doměkka.

4

Dochuťte solí a pepřem, rozlijte do talířů, posypte parmazánem a bazalkou a podávejte.

Letní minestrone  Foto: Letní minestrone; foto: profimedia.cz

Článek

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto:

25 nejoblíbenějších receptů z italské kuchyně

Italská kuchyně patří celosvětově mezi ty nejoblíbenější. Fantastické těstoviny, pizza, zeleninové polévky, úžasné dezerty, křupavé pečivo – to vše zdomácnělo i v našich...


Videa

reklama

reklama