Květákové muffiny

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Květákové muffiny Foto:
Květákové muffiny
Foto: Michal Šajmir

Květák můžete smažit, péct, vařit, rozmixovat na pyré nebo z něj zkuste připravit tyto malé roztomilé "bábovičky". Výraznou chuť jim dodají sušená rajčata a slaný Feta sýr. V této podobě květák propašujete na talíř i těm, co ho jinak nemusí :)

Suroviny
květák, uvařený v slané vodě 300 g
čerstvá bazalka, nasekaná 2 lžíce
slunečnicová semínka 3 lžíce
balkánský sýr nebo feta, pokrájené na kostičky 150 g
sušená rajčata, pokrájená na menší kousky 2 lžíce
vejce, rozšlehaná 2 ks
mléko 200 ml
prášek do pečiva 4 lžičky
olivový olej 2 lžíce
sůl 1 lžička
Postup
1

Ve větší míse opatrně smíchejte rozmačkaný nebo nasekaný uvařený květák s bazalkou, sušenými rajčatami, sýrem a 2 lžícemi slunečnicových semínek.

2

V menší misce smíchejte mouku (prosátá udělá nadýchanější muffiny), prášek do pečiva, sůl a přidejte ke květákové směsi, krátce promíchejte, jen tak aby se těsto spojilo.

3

Přidejte mléko, rozšlehaná vejce a jemně zapracujte, tak aby vzniklo hladké, vláčné těsto.

4

Předehřejte si troubu na 200°C a vymažte olivovým olejem formu na 12 muffinů. Lžící plňte hmotu do předem vymazané formy zhruba do 2/3 a posypejte zbývajícími slunečnicovými semínky.

5

Pečte 15-20 minut dokud nebudou propečené a krásně zlatohnědé. Vyndejte muffiny z trouby a nechte chvíli vystydnout.

Květákové muffiny Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama