Kuřecí koláč s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí koláč s houbami  Foto:
Kuřecí koláč s houbami
Foto: akademiekvality.cz

Není koláč jako koláč a tento kuřecí můžete servírovat jako hlavní chod. Sdílíte rádi talíř s někým, koho máte rádi? Vyzbrojte se lžícemi a společně se pusťte do horkého koláče přímo z pekáče. Tak se totiž tento kuřecí jí úplně nejlépe. Pokud byste ho ale raději porcovali, počkejte na vychladnutí.

 

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Suroviny
olej 1 lžíce
kuřecí prsa 600 g
slanina v celku 100 g
šalotka 180 g
česnek 2 stroužky
žampiony nebo jiné oblíbené houby 250 g
hladká mouka 2 lžíce
kuřecí vývar 300 ml
listové těsto 1 balení
vejce 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
uzená paprika 1 lžička
Postup
1

Kuřecí maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Ty osolte, opepřete a posypte uzenou paprikou.

2

Rozpalte pánev a kuřecí maso na oleji osmahněte dozlatova spolu se slaninou, kterou jste nakrájeli na kostičky. Přidejte šalotky nakrájené na čtvrtiny a očištěné houby nakrájené na plátky. Osolte a opepřete. Vše zaprašte moukou a ještě chvíli restujte. Poté přilijte vývar a vmíchejte smetanu, přidejte prolisovaný česnek. Do pánve nastrouhejte kus muškátového oříšku a přidejte celé větvičky tymiánu.

3

Vařte, dokud tekutina nezhoustne do krémové konzistence, a poté vyjměte tymián.

4

Kuřecí směs nalijte do formy na koláč (o průměru asi 20 cm) a překryjte listovým těstem. Okraje nedbale zmuchlejte.

5

Těsto potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova.

TIP: Pokud jste směs smažili v pánvi, která se smí použít i v troubě, nemusíte směs přelévat do formy na koláč a pečte rovnou v pánvi.

Kuřecí koláč s houbami  Foto:

Kuřecí koláč s houbami; foto: akademiekvality.cz

Videa

reklama

reklama