Kuře pečené v podmáslí

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Kuře pečené v podmáslí Foto:
Kuře pečené v podmáslí
Foto: All

Díky dlouhému marinování bude kuřecí maso skvěle jemné a čerstvá petrželka ho navíc krásně ovoní. Jako přílohu vyzkoušejte kuskus nebo pečené brambory.

Suroviny
podmáslí 1 hrnek
olivový olej 1 lžíce
česnek, prolisovaný 5 stroužků
čerstvá plocholistá petržel, natrhaná 1 hrst
sůl 1/2 lžičky
mletý černý pepř 1/2 lžičky
kuřecí paličky 6 ks
čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
Postup
1

V malé míse dobře smíchejte podmáslí, olivový olej, prolisovaný česnek, natrhanou petržel, sůl a mletý pepř.

2

Kuřecí paličky vložte do (nejlépe zipového) sáčku, zalijte připravenou marinádou a promíchejte, aby se všechny paličky dobře obalily. Ze sáčku vytlačte vzduch, zavřete a nechejte v lednici marinovat 24 hodin.

3

Jakmile je kuře dostatečně marinované, předehřejte troubu na cca 200 °C. Připravte si hlubší pekáč, vložte do něj kuřecí paličky a zalijte marinádou. Pečte asi 30–45 minut (záleží na vaší troubě), dokud není šťáva z kuřete čistá a paličky krásně zlatavé. Pokud je třeba, můžete je svrchu ogrilovat, aby získaly požadovanou barvu.

4

Ihned servírujte zalité šťávou z pekáče.

Kuře pečené v podmáslí 2 Foto: Kuře pečené v podmáslí; foto: juliasalbum.com

Videa

reklama

reklama