Kubánský sendvič

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kubánský sendvič  Foto:
Kubánský sendvič
Foto: Jídlo + pivo

Tento sendvič probouzí vášně. Puristé budou volat po použití tradičního kubánského sladkého chleba, podobného francouzským nebo italským chlebům, ale postačí kváskový chléb či bageta.

Dušené vepřové chutná rovněž skvěle v teplém buritu, doplněné guacamole, ledovým salátem a koriandrem. K pití doporučujeme golden ale.

Suroviny
dlouhá bageta, podélně rozkrojená a rozdělená na 4 kusy 1 ks
dijonská hořčice 2 lžíce
tenké plátky sýru typu ementál 8 ks
okurky rychlokvašky 150 g
tenké plátky šunky 8 ks
Dušené vepřové:
pomerančová šťáva 60 ml
limetková šťáva 60 ml
česnek nasekaný 4 stroužky
sušené oregano 1 lžíce
mletý římský kmín 1 lžíce
chilli vločky 1/4 lžičky
mořská sůl 1 lžička
čerstvě mletý černý pepř 1/2 lžičky
vepřové ramínko 1 kg
Postup
1

Začneme masem. Ve velké míse smíchejte olivový olej, pomerančovou šťávu, limetkovou šťávu, česnek, oregano a koření. Přidejte maso a několikrát ho obraťte, aby se ve směsi řádně obalilo. Zakryjte a nechte stranou 30 minut odležet nebo vložte na 3–6 hodin do lednice.

2

Troubu rozehřejte na 220 ºC. Maso spolu s veškerou marinádou přesuňte na pekáč, vložte do trouby a pečte po dobu 30 minut.

3

Zmírněte teplotu na 170 ºC. Pekáč důkladně zakryjte alobalem, rohy utěsněte a pečte další 3–3½ hodiny. Vyjměte z trouby a nechte 30 minut až 1 hodinu odpočívat.

4

Maso natrhejte. Poloviny bagety potřete hořčicí, pak naplňte vrstvami trhaného masa, sýru, okurek a šunky. Sendviče zapečte dozlatova v grilu na panini nebo zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě na 180 ºC asi 10 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte

Kubánský sendvič  Foto: Kubánský sendvič; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama