Kančí ragú s omáčkou z čokolády

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kančí ragú s omáčkou z čokolády Foto:
Kančí ragú s omáčkou z čokolády
Foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Zvěřina si zaslouží pečlivé zacházení. Vyzkoušejte tento netradiční recept z kančího masa s vynikající omáčkou, které geniální chuť dodá hořká čokoláda.

Suroviny
kančí kýta nakrájená na kostičky 1 kg
řapíkatý celer nakrájený na kostičky 1 řapík
mrkev nakrájená nadrobno 1 ks
cibule nakrájená nadrobno 1 ks
jalovec 3 kuličky
malinový ocet 120 ml
suché červené víno 200 ml
sůl
olivový olej 4 lžíce
rozinky 2 lžíce
kakao 1 lžíce
piniové oříšky 3 lžíce
bílý chléb k podávání
Postup
1

Den předem rozložte maso, celer, mrkev a cibuli do pekáče, přidejte jalovčinky a bobkový list, zakápněte lžící malinového octa a zalijte vínem. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice.

2

Druhý den směs přeceďte do jiné nádoby. Maso osolte a zprudka opečte na 2 lžících olivového oleje ze všech stran dohněda. Odložte ho stranou a do hrnce vsypte zeleninu, opékejte ji 2 minuty a zalijte scezenou marinádou. Po 2 minutách vraťte do hrnce maso, promíchejte, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu, stáhněte na mírný stupeň a nechte zhruba 1–1,5 hodiny dusit doměkka.

3

V pánvi zahřejte zbylý malinový ocet, přisypte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přidejte rozinky a kakaový prášek, promíchejte a vlijte k masu. Přisypte piniové oříšky. Odstavte, do hrnce nalámejte čokoládu, promíchejte a nechte ji rozpustit.

4

Chléb pokapejte zbylým olivovým olejem a opečte krátce na pánvi dozlatova. Kančí ragú rozdělte na talíře a podávejte s křupavým chlebem.

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

Videa

reklama

reklama