Kaldoun s knedlíčky

Doba přípravy:
Kaldoun s knedlíčky Foto:
Kaldoun s knedlíčky
Foto: Kitchen and the City

V tomto počasí je horká polévka to nejlepší. Připravte si doma poctivý kaldoun s knedlíčky a zahřejte se zevnitř! :)

Suroviny
kuřecí skelety 3 ks
květák 1/2 ks nebo 1 malý
sůl, pepř
neoloupaná cibule 1 ks
kousek másla
hladká mouka 2 lžíce
Knedlíčky:
den staré rohlíky 2 ks
vejce 1 ks
máslo 50 g
hladkolistá petržel
sůl, pepř
Postup
1

Kuřecí skelety a cibuli omyjte, vložte do hrnce, osolte a přiveďte k varu. Odstraňte pěnu z vývaru, plamen stáhněte a vařte na mírném ohni tři hodiny.

2

Květák nakrájejte na malé růžičky, vložte do hrnce, osolte, zalijte vodou a dejte vařit. Uvařte na skus.

3

Rohlíky nakrájejte a zalijte mlékem. Bílek vyšlehejte do husté pěny.

4

V druhé míse vyšlehejte máslo se solí, pomalu přidejte žloutek a zašlehejte. Přidejte vymačkané rohlíky, pokrájenou petržel, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek (jen 3x strouhněte na struhadle) a opatrně zamíchejte sníh z bílku.

5

Jestliže je směs řídká, přidejte strouhanku. Tvořte malé knedlíčky, a zavařte ve vařící vodě. Zkuste jeden uvařit na zkoušku a podle konzistence můžete přidat ještě strouhanku.

6

Polévku sceďte, oberte maso, vraťte do vývaru, přidejte povařený květák. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a povařte. Na závěr vložte do polévky knedlíčky a ozdobte nasekanou petrželí.

Kaldoun s knedlíčky 2 Foto: Kaldoun s knedlíčky; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama