Jahodové muffiny z rýžové mouky

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Jahodové muffiny z rýžové mouky Foto:
Jahodové muffiny z rýžové mouky
Foto: archiv blog.KitchenAid.cz

Sezonu čerstvých a voňavých jahod je potřeba si užít do sytosti! S tímto receptem si oblíbené muffiny mohou dopřát i ti, kteři se vyhýbají lepku.


Suroviny
rýžová mouka 2 hrnky
rostlinné mléko 1,5 hrnku
vejce 2 ks
rostlinný olej 1/2 hrnku
čerstvé jahody 200 g
stévie nebo třtinový cukr podle chuti
vanilkový extrakt 1 lžička
špetka soli
kokosový olej na vymazání formy
Postup
1

Do misky kuchyňského robota vsypte mouku s kypřicím práškem. Přidejte vejce, olej, vanilkový extrakt, stevii a špetku soli.

2

Vše postupně důkladně promíchejte. V průběhu míchání postupně přilévejte mléko a míchejte do té doby, dokud vznikne hladké těsto.

3

Na závěr přidejte do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto pak jen lehce promíchejte.

4

Formu na muffiny snadno vymažte kokosovým olejem a těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut

Recept připravila a Michaela Šupáková z blogu "Cookingwithsusa" více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Článek

16 receptů na sladké i slané muffiny  Foto:

16 receptů na sladké i slané muffiny

Muffiny jsou jednoporcové buchtičky, které k nám přišly z Ameriky. A české kuchařky si je rychle oblíbily. Jejich příprava je totiž velmi jednoduchá, můžete je péct...
Videa

reklama

reklama