Houbovo-špenátové noky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbovo-špenátové noky  Foto:
Houbovo-špenátové noky
Foto: Knorr

Zapečené noky s houbami a špenátem jsou nečekaně dobré jídlo, které připravíte rychle a téměř bez námahy. Rozpečený sýr jim dodá ještě lepší chuť. Druh hub i sýra můžete libovolně zvolit podle chuti nebo dostupnosti.

Suroviny
menší cibule 1 ks
houby (hřiby, shitake, žampiony...) 100 g
rostlinný tuk 30 g
listy čerstvého baby špenátu 100 g
toustový chléb 250 g
vejce 3 ks
mléko 375 ml
tvrdý strouhaný sýr 50 g
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
zeleninový vývar (připravený z Knorr Bohatý bujón Zeleninový) 1 kalíšek
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky a na části tuku krátce opečeme a necháme vychladnout.

2

Špenát posekáme nahrubo, plátky chleba nakrájíme na kostky a oboje promícháme s moukou, houbami, rozšlehanými vejci a třetinou sýra.

3

Mléko prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou kůru.

4

Smícháme s chlebovou masou a necháme 15 minut odležet.

5

Z připravené hmoty zformujeme vetší noky a 10 minut povaříme (spíše „táhneme“, než vaříme) ve vývaru, který si připravíme z jednoho kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový.

6

Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Zapékací misku vytřeme trochou tuku, noky necháme okapat a vložíme do připravené misky, posypeme zbylým sýrem, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme.

7

Při podávání můžeme podlít trochou zeleninového vývaru.

Houbovo-špenátové noky  Foto: Knorr

Houbovo-špenátové noky. Foto: Knorr

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama