Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille s citronovým bramborem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille  Foto:
Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

Jehněčí maso je velmi oblíbené ve Středomoří a právě tímto regionem se kuchař Martin Kincl inspiroval při přípravě tohoto receptu. Jemné maso z mladých zvířat doplnil výraznou zeleninovou přílohou původem z Francie.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
jehněčí koteltky s kostí 1 kg
čerstvý rozmarýn 2 snítky
cuketa 1/2 ks
lilek 1/3 ks
mrkev 1 ks
malá cibule 1 ks
červené suché víno 100 ml
řapíkatý celer 1 řapík
žlutá paprika 1/2 ks
česnek 4 stroužky
rajčata loupaná konzervovaná 1 plechovka (400 g)
brambory 800 g
citron 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Očištěnou a na kostičky nakrájenou cibuli a na slabé plátky nakrájený česnek orestujte na olivovém oleji. Asi po minutě přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu (cibuli, lilek, cuketu, papriku, mrkev, řapíkatý celer), krátce orestujte, přidejte konzervu rajčat, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte asi 20 minut.

2

Mezitím oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory sceďte, přidejte extra virgin olej, citronovou šťávu, rozšťouchejte a nechte přiklopené.

3

Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte, opepřete a v rozpálené pánvi s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky nechte dodělat v troubě rozpálené na 180 stupňů cca 8–10 minut.

4

Po upečení je nakrájejte podél kosti od shora dolů, na ubrousku nechte pár sekund odkapat a podávejte na talíři s ratatouille a citronovým bramborem.

Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille  Foto: Grilované jehněčí kotletky na rozmarýnovém ratatouille; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

Ve sedmé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Alice Bendové a její maminky Zlaty Veselé. S diváky se podělily o větrníčky s krémem a pečené jehněčí kotletky se zeleninou.

Pečeme podle hvězd - 7.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 7.díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Videa

reklama

reklama