Galette s cuketou a ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 ks
Galette s cuketou a ricottou Foto:
Galette s cuketou a ricottou
Foto: Výpečky.com

Galette jsou francouzské koláče z tenkého těsta, které se dají plnit jak sladkými, tak slanými náplněmi. My pro vás máme recept na druhou variantu, a to s cuketou a ricottou.

Suroviny
máslo 120 g
sůl 1/2 lžičky
citronová šťáva 1 lžička
vejce 1 ks
studená voda 50 ml
žloutek na potření těsta
Náplň:
sýr ricotta 250 g
cuketa 1 ks
sůl
česnek 1 stroužek
nasekané pistácie 1 hrstka
Postup
1

Do velké mísy nasypte mouku a sůl. Přidejte na kostky nakrájené máslo. Máslo postupně do mouky zapracujte.

2

Přidejte celé vejce, citronovou šťávu a postupně přilévejte vodu a vše pak zpracujte do hladkého těsta. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte ho asi na půl hodinky v lednice odpočinout.

3

Ve volné chvíli si udělejte náplň. Smíchejte ricottu s parmezánem, směs osolte a opepřete a přidejte nastrouhaný česnek.

4

Těsto rozdělte na dva díly a pomocí válečku ho vyválejte na dva stejné kruhy. Kruhy přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Do středu těsta nandejte hotovou sýrovou směs, navrch poklaďte nakrájenou cuketu a opatrně okraje těsta zaviňte. Nakonec střed koláče posypte pistáciemi.

5

Okraje těsta potřete žloutkem a koláče v rozehřáté troubě na 190 °C pečte asi 45 minut.

Galette s cuketou a ricottou Foto: Výpečky.com

Galette s cuketou a ricottou. Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama